Logo, terug naar Home

Het tweejaarlijkse borstvoedingssymposium dat op 6 april 2017 voor de derde keer georganiseerd werd door Twentse Werkgroep Borstvoeding (TWB) was een groot succes. Meer dan 180 zorgprofessionals die betrokken zijn bij de begeleiding van borstvoeding waren hierbij aanwezig.

Borstvoeding en een baby met onrust

Het thema van deze editie was: Borstvoeding en een baby met onrust. Verschillende beroepsgroepen (o.a. kraamverzorgenden, verloskundigen, verpleegkundigen, jeugdartsen, lactatiekundigen, gynaecologen, kinderartsen, logopedisten en kinderfysiotherapeuten) werden gedurende het symposium geïnformeerd over diverse oorzaken van onrust bij baby’s. Voorbeelden hiervan zijn krampen, overmatig huilen, overstrekken, slaapproblemen, spugen en allergie. Hierbij werden de mogelijke vormen van behandeling of aanpak voor ouders en zorgverleners besproken. Verschillende professionals gaven hun visie over deze onderwerpen.

“Een onrustige baby is een moeilijke situatie, zowel voor ouders als voor zorgverleners. We hopen met dit symposium de kennis over dit onderwerp bij zorgverleners te vergroten.”

Lactatiekundige Annet Mulder benadrukt het belang van het symposium: “Een onrustige baby is een moeilijke situatie, zowel voor ouders als voor zorgverleners. We hopen met dit symposium de kennis over dit onderwerp bij zorgverleners te vergroten. We hebben te maken met ouders die het zwaar hebben. Bij deze groep is goede informatie ontzettend belangrijk, waar de zorgprofessional ze in moet voorzien. Een ziekenhuisopname is het laatste wat ouders willen en stoppen met borstvoeding geven is zelden de oplossing.” 

Over de Twentse Werkgroep Borstvoeding

De TWB bestaat uit vertegenwoordigers en lactatiekundigen van de Twentse ziekenhuizen, verloskundigen, de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, vrijgevestigde lactatiekundigen, JGZ GGD Twente, Naviva kraamzorg en BTK kraamzorg, met medewerking van de andere Twentse kraamzorginstellingen.

Klik hier voor meer informatie over het borstvoedingsbeleid van ZGT.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie op zgt.nl en www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl.