Logo, terug naar Home
Almelo/Hengelo, 17 maart 2017 15:36

Levensgrote opblaasbare darm ZGT locatie Almelo

ZGT Almelo heeft dit weekend een bijzondere aanwinst in de centrale hal. Van zaterdag 18 t/m maandag 20 maart is er in de centrale hal van ZGT-locatie Almelo, een enorme opblaasbare darm te bezichtigen. De darm is geplaatst in het kader van de ‘darmkankermaand’ maart. Bezoekers kunnen door een gigantische opblaasbare darm lopen. De binnenkant van deze darm laat zien hoe een gezonde, maar ook een zieke darm er uit ziet.

Hoe ontstaat darmkanker?

Er zijn meerdere oorzaken die een rol spelen bij het ontstaan van darmkanker. Bij een kleine groep is er een erfelijke aanleg voor darmkanker. Daarnaast spelen omgevingsfactoren een grote rol. Hiermee worden onder andere het voedingspatroon en  leefstijl bedoeld. Klik hier om meer te lezen over oorzaken op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

Darmkankermaand

Maart is internationaal uitgeroepen tot darmkankermaand. De gehele maand maart wordt er op verschillende manieren campagne gevoerd, waarin de Maag Lever Darm Stichting oproept tot meer bewustwording betreffende de alarmsignalen en risicofactoren voor darmkanker. Zo reist deze enorme opblaasbare darm in maart ook langs andere Nederlandse ziekenhuizen.

Piets Weerbericht

Piets Weerbericht van SBS-televisieweerman Piet Paulusma wordt op maandag 20 maart 2017 opgenomen bij de opblaasbare darm. De uitzending is op diezelfde avond om 23.30 te zien op SBS 6. Klik hier om naar de uitzending te gaan.

Cijfers

In 2016 werden er 133 operaties voor dikkedarmkanker en 75 operaties voor endeldarmkanker uitgevoerd binnen de muren van ZGT. Sinds eind 2015 worden de operaties voor endeldarmkanker ook met de Da Vinci Xi operatierobot uitgevoerd.

 

Klik hier om meer te lezen over darmkanker op onze website.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie op zgt.nl en www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl.