Logo, terug naar Home
Almelo en Hengelo, 18 maart 2017 15:21

Ruim 4.800 bezoekers tijdens Open dag in ZGT

Op zaterdag 18 maart 2017 namen van 11.00 tot 15.00 uur ruim 4.800 geïnteresseerden een kijkje in het hart van ons ziekenhuis tijdens de jaarlijkse Open dag van Zorg en Welzijn. Enthousiaste professionals gaven in Almelo en Hengelo voorlichting over aandoeningen, behandelingen en diagnostiek. 

Van armen gipsen tot een kijkje bij de operatierobot Da Vinci Xi

Aan iedereen was gedacht. Voor de jongste bezoekers waren leuke activiteiten georganiseerd zoals het gipsen van armen, het maken van een röntgenfoto met schmink en een fotospeurtocht door het ziekenhuis. Een kleine greep uit de afdelingen die zich presenteerden: ZGT Oncologisch Centrum, ZGT Centrum voor Ouderen, gastvrijheid, ZGT Obesitascentrum, radiologie en de OK met de operatierobot Da Vinci Xi. Maar ook de cliëntenraad en geestelijke verzorging stonden geïnteresseerden te woord.

Interactieve presentaties medisch specialisten

Naast de vele afdelingen die open waren voor publiek, presenteerden ook dit jaar medisch specialisten over een zestal specialismen waar ons ziekenhuis zeer bedreven in is. De interactieve presentaties werden door ruim 130 mensen bezocht. Bezoekers konden op een laagdrempelige manier in gesprek met de medisch specialisten. In onze locatie Almelo gingen de presentaties over immunotherapie bij longkanker, prostaatkanker en opereren met de operatierobot en chronisch nierfalen, dialyse en transplantatie. In de ziekenhuislocatie Hengelo kwam men meer te weten over borstkanker, allergieën en huidkanker.

ZGT Open dag 2017

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie op zgt.nl en www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl.