Logo, terug naar Home
ZGT Almelo, 8 augustus 2017 15:14

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker op 7 september 2017 in ZGT

Een goed verzorgd uiterlijk geeft meer zelfvertrouwen. Dit geldt voor gezonde mensen, maar zeker ook voor mensen die er door ziekte of behandeling soms minder goed uitzien. Daarom organiseert ZGT workshops over uiterlijke verzorging. Dit om onze patiënten met kanker extra van dienst te zijn. We doen dit in samenwerking met Stichting Look good… feel better. Deze stichting geeft op een positieve manier praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker.

Kanker en de behandelingen daarvan hebben vaak grote gevolgen voor het uiterlijk. Veel mensen verliezen hun haar of krijgen te maken met huid- en nagelproblemen. Hoewel dit vaak tijdelijke verschijnselen zijn, is extra aandacht en zorg voor deze veranderingen belangrijk voor het welzijn van de patiënt. De workshops helpen patiënten de uiterlijke gevolgen van bijvoorbeeld chemotherapie en bestraling te verminderen. 

Bij de workshop zijn speciaal getrainde schoonheidsspecialisten, visagisten en een kapper aanwezig. Tijdens de twee uur durende bijeenkomsten kan men in een ontspannen sfeer vragen stellen over het veranderende uiterlijk om vervolgens zelf aan de slag te gaan met de door de cosmeticabranche ter beschikking gestelde producten.

 

De eerstvolgende workshop is op 7 september 2017 van 10.00 tot 12.00 uur in ZGT ziekenhuislocatie Almelo en wordt mede mogelijk gemaakt door Roparun.

Mensen met kanker die onder behandeling zijn in ZGT kunnen kosteloos deelnemen aan de workshop. Voor informatie en inschrijving kunnen patiënten contact opnemen met Ingrid Pasman, coördinator oncologie via telefoonnummer 088 708 44 11 of e-mailadres i.pasman@zgt.nl

 

Voor meer informatie kijkt u op lookgoodfeelbetter.nl