Logo, terug naar Home

Hengelo, 19 mei 2017 10:43

ZGT Borstkliniek Oost-Nederland officieel geopend

ZGT heeft de hele zorgstraat voor borstkanker op één afdeling in Hengelo samengevoegd, genaamd Borstkliniek Oost-Nederland. Het heeft grote voordelen. Op deze onlangs gerenoveerde afdeling op de polikliniek 0.6 in Hengelo werken de betrokken specialismen samen in een huiselijke, gastvrije sfeer.

 

“Omdat we elkaar nu zoveel zien op de afdeling en bij elkaar meekijken, houden we beter rekening met elkaars wensen“, zegt chirurg Daniëlle de Leeuw. Daarmee geeft ze één van de voordelen aan van de nieuwe opzet van de behandeling van borstkanker. “We zitten nu met z’n allen op een afdeling en kunnen zo even de kamer van een collega binnenlopen. Om iets te vragen of om even mee te laten kijken. De lijntjes zijn nu heel kort. Het gaat sneller en dat is voor de patiënt prettiger“, aldus internist-oncoloog Ester Siemerink.

 

Gistermiddag vond de officiële opening plaats van Borstkliniek Oost-Nederland. Op de feestelijk versierde afdeling werd deze officieel geopend door oncologisch chirurg HJ Heijmans: hij knipte het lintje door.

“De lijntjes tussen de specialismen zijn nu heel kort. Het gaat sneller en dat is voor de patiënt prettiger”

   

 

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging. ZGT werkt aan continue verbetering en innovatie van zorg en biedt zijn deskundige medewerkers een stimulerende werkomgeving waar professionaliteit, samenwerking, opleiding en wetenschappelijk onderzoek centraal staan. U vindt ons gastvrije, NIAZ-geaccrediteerde, ziekenhuis in Almelo en Hengelo. Meer informatie op zgt.nl en www.verzekerdvanzorgbijzgt.nl.