ZGT, 18 juli 2018 14:29

Borstkliniek Oost-Nederland ontvangt Negende Roze Lintje

Dit jaar ontvangt ZGT voor de negende keer het Roze Lintje van de Borstkankervereniging Nederland (BVN) voor goede borstkankerzorg. De mammapoli van ZGT, die beter bekend staat als Borstkliniek Oost-Nederland, voldoet bovengemiddeld aan de normen die BVN stelt voor patiëntgerichte borstkankerzorg.

Luisteren naar de patiënt

Een thema waaraan BVN voor het tweede jaar op rij veel gewicht toekent, is het samen beslissen. Dit is een thema waaraan de borstkliniek ook veel aandacht besteedt. Hierbij wordt de patiënt uitgenodigd en ondersteund om samen met de zorgverlener, na te denken en te beslissen over de behandeling die het beste bij haar of hem past. Het is immers de patiënt die een behandeling moet ondergaan en moet leven met de mogelijke gevolgen ervan.

Hanneke Hofland en Lucie Loman, patiënt advocates bij de BVN, zijn positief over Borstkliniek Oost-Nederland: “In onze structurele overleggen merken we dat het team de ervaringen van patiënten serieus neemt. Daardoor wordt de zorg steeds beter afgestemd op de behoeften en wensen van de patiënt. De patiëntervaringen worden daarnaast ook als uitgangspunt genomen om verbeteringen door te voeren in de werkwijze van de borstkliniek”.

“Het Roze Lintje is een pluim voor ons hele team en een motivatie om ons ook in de toekomst te blijven inzetten voor deze patiënten. Dit doen we al jaren met kennis, kunde en een hoop liefde.”

Borstkliniek Oost-Nederland

De borstkankerzorg in ZGT is gebundeld in de Borstkliniek Oost-Nederland, waarin verschillende specialismen met elkaar samenwerken. Deze heeft als doel om de best mogelijke zorg te leveren. Doordat al deze disciplines nauw samenwerken, krijgen onze patiënten de juiste complete informatie per behandelingsoptie aangeboden. Op basis hiervan, en de tijd die wordt besteed aan een persoonlijk en open gesprek met de patiënt, kunnen zij zelf hun afwegingen en keuzes maken.

“Voor ons team staan de patiënten en hun naasten centraal. Wij proberen de patiënten zo goed mogelijk te begeleiden in het maken van een keuze binnen het groeiende scala aan behandelingsmogelijkheden. Zij maken zelf de keuze die het beste aansluit bij hun persoonlijke wensen, waarbij ze van ons mogen verwachten dat wij hen goed adviseren. Het Roze Lintje is een pluim voor ons hele team en een motivatie om ons ook in de toekomst te blijven inzetten voor deze patiënten. Dit doen we al jaren met kennis, kunde en een hoop liefde”, aldus chirurg-oncoloog Daniëlle de Leeuw.

Alle gegevens van de Monitor Borstkankerzorg van BVN zijn in te zien via Monitorborstkankerzorg.nl.

Ga naar de website van Borstkliniek Oost-Nederland.

Team Borstkliniek Oost-Nederland

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging bij kanker.

Meer informatie over zorg bij kanker en de behandelingen daarvan.