ZGT, 20 maart 2018 11:38

Almeloopers ondersteunen ZGT en Inloophuis Almelo door deelname Roparun

De Stichting Almeloopers stelt namens de Stichting Roparun een bedrag van € 19.650 ter beschikking aan de oncologieafdeling van ZGT, dankzij hun sportieve deelname aan de Roparun. ZGT gaat het bedrag gebruiken voor de aanschaf van een hoofdhuidkoeler voor twee personen.

Een hoofdhuidkoeler wordt gebruikt voor, tijdens en na een chemokuur. Door deze koeler stijgt de kans op haarbehoud. Patiënten die kiezen voor de hoofdhuidkoeler maken dan ook minder vaak gebruik van een pruik of vervangend hoofddeksel. Unithoofd Monique Mattijssen mocht de cheque van wethouder Irene ten Seldam in ontvangst nemen.

Inloophuis

Ook de Stichting Inloophuis Almelo heeft een geldbedrag van de Roparun ontvangen. Het Inloophuis biedt (ex) kankerpatiënten en patiënten in de palliatieve fase en hun naasten een laagdrempelig plek om even bij te komen of lotgenoten te ontmoeten. Roparun-ambassadeur Henk van der Velde reikte de cheque ter waarde van € 12.000 uit aan Inloophuis-bestuurslid Nel Nienhuis. Het geld zal worden besteed aan deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers en is bestemd voor het organiseren van een symposium voor artsen, andere verwijzers en betrokkenen om meer bekendheid te geven aan het Inloophuis.

Het Inloophuis zal komende zomer worden gevestigd binnen ZGT Almelo, op de zorgboulevard. Sinds 1 maart 2018 Maike ten Duis begonnen als coördinator van het Inloophuis.

Almeloopers

Het geldbedrag is te danken aan de bikkels van de Stichting Almeloopers, een hardloopteam uit Almelo. De hardlopers leggen in totaal 560 kilometer af in ongeveer vijftig uur tijd. Dit jaar doen zij voor het tiende achtereenvolgende jaar mee aan de Roparun. Lees meer informatie op de website van de Almeloopers.

Topzorg voor uw levenskwaliteit

Gezondheid is voor ieder mens één van de belangrijkste elementen voor een gelukkig leven. ZGT draagt bij aan de gezondheid van mensen in de vorm van preventie, diagnostiek, behandeling en verpleging bij kanker.

Meer informatie over zorg bij kanker en de behandelingen daarvan.