Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole

ZGT-prijs voor Kwaliteit & Veiligheid: stemt u ook?

Wat is de ZGT-prijs voor Kwaliteit & Veiligheid?

ZGT introduceerde in 2009 de ZGT-Kwaliteitsprijs: de prijs voor het beste verbeterplan op het gebied van kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid in ZGT. Prijswinnaar wordt de afdeling die of het team dat met zichtbaar resultaat een bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van de kwaliteit, veiligheid en/of doelmatigheid van zorg voor patiënten, medewerkers of anderen. De prijs wordt om de twee jaar uitgereikt.

 

ZGT stimuleert met deze prijs initiatieven van medewerkers, die leiden tot betere, veiliger en nog meer betrouwbare zorg. Daarmee beoogt ZGT deze issues permanent op de agenda van de medewerkers te plaatsen.

Prijs

Er zijn twee prijzen

  • één publieksprijs: wisseltrofee
    Hier kunt u voor stemmen: patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen hun stem uitbrengen op het initiatief van hun voorkeur. Het initiatief met de meeste publieksstemmen ontvangt de publieksprijs: een wisseltrofee.
  • één juryprijs:  beschikbaar gesteld door Raad van Bestuur en het Coöperatiebestuur Medisch Specialisten. Na presentatie van de verbeterideeën aan jury en publiek bepaalt de jury wie deze hoofdprijs, een bezoek aan het International Forum on Quality and Safety in Healthcare in het voorjaar 2018 te Amsterdam, in de wacht sleept.

Genomineerden

De jury heeft drie inzenders genomineerd. Uit deze drie genomineerden kiest u de winnaar van de publiekstrofee. Daarnaast kiest de jury haar favoriet voor de juryprijs.

 

Twente TEACH Hartfalen

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Verpleegkundige handeling thuis best

Verpleegkundige handeling thuis best

Klik op de afbeelding voor een vergroting

 

Vrijheidsbeperkende Interventies

Vrijheidsbeperkende Interventies

Klik op de afbeelding voor een vergroting 

 

U kunt van 6 tot 20 november uw stem uitbrengen!

 

Wanneer u hebt gestemd op het initiatief met de meeste publieksstemmen, maakt u kans op een ‘lunch voor twee’ in een van de bezoekersrestaurants van ZGT naar keuze. Deze prijs wordt verloot onder de stemmers op de winnaar van de publieksprijs.

Prijsuitreiking

De beste drie initiatieven presenteren hun idee nogmaals kort voor publiek en jury, waarna de jury haar keuze bekend maakt voor de hoofdprijs. Dit gebeurt tijdens een feestelijke bijeenkomst op dinsdag 21 november 2017 tussen
12.00 – 13.30 uur in Twentezaal ZGT Almelo. Dan wordt ook de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.

U bent van harte welkom!