Verpleegkundigen lopen in de gang

Onze locaties

ZGT is één ziekenhuis met twee locaties met een zo compleet mogelijk zorgpakket van goede kwaliteit. In de veranderende zorgwereld heeft ZGT keuzes gemaakt in de manier waarop we de zorg organiseren en vanuit welke ziekenhuislocaties we dit doen.

In ZGT vinden jaarlijks een half miljoen poliklinische bezoeken plaats. Daarnaast zijn er circa 36.000 klinische opnames en circa 50.000 dagbehandelingen per jaar. Door te kiezen voor locatieprofielen lopen de verschillende patiëntenstromen minder door elkaar. Hierdoor werken we slimmer en is onze zorg beter bereikbaar voor patiënten.

Locatieprofielen

Om onze locaties goed en duurzaam te gebruiken, hebben wij gekozen om acute en hoogrisico zorg in Almelo te plaatsen. Locatie Hengelo is eenfaxcfasx servicegericht centrum voor diagnostiek, poliklinische zorg, dagbehandeling en short stay (maximaal een nacht) met verschillende expertisecentra rondom het ziektebeeld of klacht van de patiënt. Door de centrale ligging van Hengelo in Twente is deze locatie daar heel geschikt voor. Met deze keuze maakt ZGT optimaal gebruik van de aanwezige infrastructuur.

Locatie Almelo

Lees meer informatie over onze locatie Almelo.

Hoofdingang van onze locatie in Almelo

Locatie Hengelo

Lees meer informatie over onze locatie Hengelo.

Hoofdingang van onze locatie in Hengelo