Verpleegkundigen lopen in de gang

Topklinische zorg

Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen

ZGT is een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat we naast goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau biedt aan patiënten in Twente en omstreken. ZGT is één van de 27 topklinische ziekenhuizen in Nederland en lid van STZ (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen). Deze ziekenhuizen werken samen aan betere patiëntenzorg door opleiding van professionals, het werken met de nieuwste technologieën en producten en wetenschappelijk onderzoek.

Topklinische zorg in ZGT

Ieder STZ-ziekenhuis heeft een eigen aanbod topklinische zorg. Dit is zorg waar een ziekenhuis expert in is. Bij ZGT is dit onze zorg voor: kwetsbare ouderen (geriatrische traumatologie), slokdarm-/maagkanker, complexe diabetes, patiënten met een reumatische aandoening (Reuscelarteriitis) en borstkanker. Onze topklinische zorg breidt steeds verder uit. Zo is onze prostaatkankerzorg op weg naar een topklinische erkenning.

Opleiding en onderzoek

Het leveren van de beste zorg vraagt om goed opgeleide professionals die zich blijven ontwikkelen. In ZGT maken we het verschil door altijd aandacht te hebben voor opleiding, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Zo verbeteren we steeds onze hoogwaardige zorg.

Samenwerking

Door onze topklinische erkenning werken we samen met andere STZ-ziekenhuizen. Op deze manier gebruiken we snel de nieuwste kennis over de beste behandelingen voor patiënten. Binnen Twente werken we veel samen met onder andere huisartsen, MST (ziekenhuis in Enschede) en de Universiteit Twente. Hierdoor kunnen we veel innovaties, ook op technologisch gebied, gebruiken. Samen werken we aan de beste patiëntenzorg.

Logo van STZ Ziekenhuizen

Gezond Nieuwsgierig

Vooruitgang en innovatie beginnen bij nieuwsgierigheid. Gezond Nieuwsgierig speelt in op de nieuwsgierigheid van collega’s. Nieuwsgierigheid naar nieuwe oplossingen, innovaties, ontwikkelingen bij andere afdelingen, prestaties en goede ideeën van collega’s. Kortom, inspiratie om ook zelf nieuwe stappen te kunnen zetten.

Magazine Gezond Nieuwsgierig

Download hier het magazine Gezond Nieuwsgierig van ZGT. In dit magazine lees je 21 inspirerende verhalen uit onze organisatie waarin topzorg, wetenschap en kwaliteit hand in hand gaan met gastvrijheid. We zijn ontzettend trots op onze betrokken en gepassioneerde medewerkers! Deze verhalen zijn een selectie, slechts een fractie van de veelzijdigheid van onze organisatie.