Verpleegkundigen lopen in de gang

Topklinische zorg

Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen

ZGT is een topklinisch ziekenhuis dat naast een goede basiszorg ook gespecialiseerde zorg op hoog niveau biedt aan patiënten in Twente en omstreken. ZGT is één van de 27 topklinische ziekenhuizen in Nederland en lid van STZ (Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen). Deze ziekenhuizen werken samen aan betere patiëntenzorg door opleiding van professionals en het toepassen van innovatie en wetenschappelijk onderzoek.

Topklinische zorg in ZGT

Ieder STZ-ziekenhuis heeft een eigen aanbod topklinische zorg. De topklinische zorg van ZGT richt zich met name op kwetsbare ouderen (geriatrische traumatologie), maag-/slokdarmkanker, patiënten met obesitas en complexe diabetes. Daarnaast zijn een aantal aandachtsgebieden binnen ZGT op weg naar topklinische erkenning, zoals de patiëntenzorg rondom borst- en prostaatkanker, reumatologische aandoeningen en bekkenbodemproblematiek.

Opleiding en onderzoek

Het leveren van de beste kwaliteit van zorg vraagt goed opgeleide professionals die zich blijven ontwikkelen. In ZGT maken we het verschil door continu te investeren in opleiding, innovatie en wetenschappelijk onderzoek. Zo wordt onze kwalitatief hoogwaardige zorg voortdurend verder verbeterd om de zorgvraag van onze patiënten te kunnen beantwoorden.

Samenwerking

Ontwikkelen en verbeteren kunnen we niet alleen. De topklinische erkenning maakt dat we samen met andere STZ-ziekenhuizen recente kennis over optimale behandelingen van patiënten snel kunnen toepassen. Daarbij staat de patiënt altijd centraal. Binnen Twente kennen we bovendien een unieke samenwerking zorgpartners en kennisinstellingen waaronder huisartsen, ziekenhuis MST en de Universiteit Twente. Dit maakt veel innovatie mogelijk, ook op technologisch gebied. Samen werken we aan de beste patiëntenzorg.

Logo STZ

Gezond Nieuwsgierig

Vooruitgang en innovatie beginnen bij nieuwsgierigheid. Gezond Nieuwsgierig speelt in op de nieuwsgierigheid van collega’s. Nieuwsgierigheid naar nieuwe oplossingen, innovaties, ontwikkelingen bij andere afdelingen, prestaties en goede ideeën van collega’s. Kortom, inspiratie om ook zelf nieuwe stappen te kunnen zetten.

Najaar 2020

Download hier het magazine Gezond Nieuwsgierig van ZGT. In dit magazine lees je 21 inspirerende verhalen uit onze organisatie waarin topzorg, wetenschap en kwaliteit hand in hand gaan met gastvrijheid. We zijn ontzettend trots op onze betrokken en gepassioneerde medewerkers! Deze verhalen zijn een selectie, slechts een fractie van de veelzijdigheid van onze organisatie.