Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Week eHealth 2018

Terugblik eHealth week

Op donderdag 25 januari 2018 stond heel Overijssel in het teken van de eHealthweek. In veel (zorg-)instellingen waren activiteiten om het publiek kennis te laten maken met de mogelijkheden van eHealth.

Inspiratiesymposium

In ZGT vond, in samenwerking met alle deelnemende instellingen in Overijssel, een inspiratiesymposium plaats. Het symposium werd goed bezocht, zowel door zorgprofessionals als door patiënten en andere geïnteresseerden. Miriam Vollenbroek, bijzonder hoogleraar eHealth aan de Universiteit Twente en voorzitter van Vitaal Twente, gaf antwoord op de vraag; ‘wat is er al mogelijk en hoe kunnen we daarvan profiteren?’ Zij toonde voorbeelden van de hedendaagse mogelijkheden en sloot af met het dringende advies dat we eHealth gewoon moeten DOEN willen we er verder mee te komen.

eHealth infomarkt

Onder het motto 'Beleef eHealth zelf!' was er op de begane grond in ZGT een eHealth infomarkt ingericht. Het publiek kon hier zelf verschillende toepassingen van eHealth ervaren. Zo was er de app 'Stopmaatje' die ondersteuning biedt bij stoppen met roken; een patiëntvriendelijke onderzoeksmethode waarmee slaapapneu kan worden uitgesloten; kon een virtuele fietstocht door Almelo gemaakt worden en was er een demonstratie van Telerevalidatie. Uniek was de mogelijkheid om een eConsult aan zowel de patiënt-zijde als aan de kant van de zorgverlener te bekijken. De bezoekers waren geïnteresseerd en verrast door de vele mogelijkheden die al beschikbaar zijn.

Week eHealth 2018

 

 

Meer informatie