Samen in coronatijd

Het afgelopen jaar was alles anders. We hadden elkaar meer dan ooit nodig. We zijn trots op hoe we het samen hebben gedaan. Hoe we elkaar, onze patiënten en hun naasten zo veel mogelijk hebben gesteund.

We blikken terug met een aantal edities van ZGT uitgelicht

 • Alice Poppe, receptioniste zag en sprak veel familie en naasten van patiënten met het coronavirus. Lees hier de editie van april 2020
 • Marlies Melching, projectmedewerker Smartup Innovation ervaarde hoe diverse afdelingen de handen ineen sloegen om in korte tijd veel mogelijk te maken. Lees het verhaal van Marlies in de editie van mei 2020 hier. 
 • Alexandra van der Linden, beleidsadviseur bij P&O ondervond dat het ineens niet meer ging om de lange termijn. Het ging over ‘nu’ en ‘direct’ Zij vertelde erover in de editie van december 2020. Meer weten? Lees het hier

Werken in de zorg is zwaar, vooral nu. Maar ondanks alles, blijven wij met heel veel plezier ons werk doen. Of het nu aan het bed of aan de balie is. Achter het bureau of achter een schoonmaakkar. Elke dag werken we samen aan de beste zorg voor onze patiënten. Dat doen we met heel veel liefde. Om ook op zware momenten er voor de ander te zijn. Of het nu de eerste of de derde golf is. Dag en nacht, wij gaan door!

Instagram in coronatijd

Onze Instagrammers geven regelmatig een inkijkje in hun werk. Dat deden zij ook in coronatijd.
Wij vroegen hen welke door jou geplaatste foto heeft het veel indruk gemaakt, vind je heel bijzonder of het mooist.

Ook geven ze antwoord op de vraag: 'Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar, dan denk ik aan...'

 • #

  @merlinzgt (intensive care)

  Merlin: "Als naasten even samen kunnen zijn, dat raakt je."

   Verbinding

  Er vinden veel Corona besmettingen plaats in de huiselijke kring. Hierdoor zien we op de IC soms ook dat meerdere mensen uit 1 huishouden moeten worden opgenomen. In dit geval ging het om een echtpaar dat allebei op de IC is terecht gekomen. Eén van de beide lag aan de beademing en de ander is later opgenomen vanaf de longafdeling. Gelukkig lijkt het nu de goede kant op te gaan, en konden we ze even samen laten zijn op 1 kamer ! #samenzijn #kerstgedachte #liefde #corona #blijfmeedoen #familie #ic #zorg #kwaliteitvanzorg

 • #

  @romyzgt (operatieassistent)

  Romy: "Als ik aan de coronacrisis terugdenk, dan denk ik aan de saamhorigheid."

  Samen sterk!

  Op bovenstaande foto zien jullie de eerste groep collega’s die als buddy zijn ingezet op de ic. Zij beten precies een jaar geleden het spits af!

  Samen, met elkaar, krachten bundelen, samen sterk!

 • #

  @loeszgt (AOA)

  Loes: "Er samen voor gaan, op elkaar letten en voor elkaar zorgen."

 • #

  @moniquezgt (geboortezorg)

  Monique: "Een hele dikke virtuele knuffel en kus, van je grote broer en/of zus."

  We missen vooral (net als ouders) de broers en zussen op de afdeling. Vanwege de maatregelen rondom het bezoek kan dat nu niet. Dit heeft een grote impact op ouders en natuurlijk de afdeling. We kunnen niet wachten tot dit weer anders is!