Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ)

Streven naar de beste zorg voor onze patiënten

Wij zijn trots op ons Topklinisch Ziekenhuis waar we het verschil maken door continu te investeren in zorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek. Zo wordt onze kwalitatief hoogwaardige zorg voortdurend verder verbeterd om de zorgvraag van patiënten te kunnen blijven beantwoorden, nu én in de toekomst. Naast basiszorg biedt ZGT topklinische zorg. Deze richt zich met name op kwetsbare ouderen (geriatrische traumatologie), maag-/slokdarmkanker, patiënten met obesitas en complexe diabetes. Daarnaast zijn een aantal aandachtsgebieden binnen ZGT op weg naar topklinische erkenning, zoals de patiëntenzorg rondom borst- en prostaatkanker, reumatologische aandoeningen en bekkenbodemproblematiek.

Samenwerking in de regio

Wij blijven ons ontwikkelen om de kwaliteit van onze zorg voor patiënten te verbeteren. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. De unieke samenwerking met huisartsen, ziekenhuis MST en de Universiteit Twente maken veel innovatie mogelijk, ook op technologisch gebied. Innovatie die direct toepasbaar is in de praktijk. Samen werken aan betere patiëntenzorg en het Twentse ondernemerschap zijn een gouden combinatie.

Slagvaardig in bijzondere tijden

Ook tijdens de COVID-19 pandemie laten onze medische professionals hun betrokkenheid, flexibiliteit en daadkracht eensgezind zien om onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden. Denken in mogelijkheden leverde tijdens de eerste golf mooie vernieuwingen op. En de IC-capaciteit werd binnen twee weken meer dan verdubbeld, een prestatie van formaat. ZGT Academie verzorgde de scholing om zorgprofessionals in te kunnen zetten (als buddy) op de IC of andere afdelingen. We zijn trots op het mooie compliment dat ZGT kreeg van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) over de manier waarop we onze zorg aan IC-patiënten met COVID-19 leverden. Alles bij elkaar levert ZGT, ook in deze bijzondere tijd, een geweldige prestatie op het gebied van innovatie, opleiding en topklinische zorg.

Gastvrijheid

In ZGT gaat topzorg, wetenschap en kwaliteit hand in hand gaan met gastvrijheid. We zijn trots op onze betrokken en gepassioneerde medewerkers! Wij willen graag een aantal verhalen met u delen. Lees hier de verhalen

Magazine Gezond Nieuwsgierig

Alle inspirerende verhalen, 21 in totaal, zijn gebundeld in het magazine Gezond Nieuwsgierig van ZGT. Lees het magazine hier.