Logo, terug naar Home

ZGT Open dag van Zorg en welzijn

Open dag van Zorg en Welzijn

Een terugblik . De Nationale Week van Zorg en Welzijn. ZGT opende in maart 2017 zijn deuren voor geïnteresseerden uit de regio. 

                 

                            

 

Over de open dag 

Doelstelling van de Open dag is het presenteren van ons zorgaanbod en dienstverlening. Kinderen kunnen op een leuke en laagdrempelige manier kennis maken met het ziekenhuis. Bezoekers krijgen voorlichting over zorg. Als ziekenhuis hebben we ook een maatschappelijke functie. Om die reden zetten wij ons in op de Nationale dag van Zorg en Welzijn. Met de Week van Zorg en Welzijn, waar de open dag onderdeel van uitmaakt, laten we zien wat we zoal bieden aan verschillende groepen bijvoorbeeld stagiaires, vrijwilligers, buurtbewoners en anderen. In 2016 waren er tijdens de Open dag ruim 5000 bezoekers in ZGT. We hopen dit aantal ook in 2017 te mogen verwelkomen. 

 

Terugblik open dag 2017 zaterdag 18 maart: Ruim 4.800 bezoekers tijdens Open dag in ZGT

Op zaterdag 18 maart 2017 namen van 11.00 tot 15.00 uur ruim 4.800 geïnteresseerden een kijkje in het hart van ons ziekenhuis tijdens de jaarlijkse Open dag van Zorg en Welzijn. Enthousiaste professionals gaven in Almelo en Hengelo voorlichting over aandoeningen, behandelingen en diagnostiek. 

 

Van armen gipsen tot een kijkje bij de operatierobot Da Vinci Xi
Aan iedereen was gedacht. Voor de jongste bezoekers waren leuke activiteiten georganiseerd zoals het gipsen van armen, het maken van een röntgenfoto met schmink en een fotospeurtocht door het ziekenhuis. Een kleine greep uit de afdelingen die zich presenteerden: ZGT Oncologisch Centrum, ZGT Centrum voor Ouderen, gastvrijheid, ZGT Obesitascentrum, radiologie en de OK met de operatierobot Da Vinci Xi. Maar ook de cliëntenraad en geestelijke verzorging stonden geïnteresseerden te woord. BN'er Koert-Jan de Bruijn bezocht het ZGT Dialysecentrum rond 11.00 uur als ambassadeur van de Week van Zorg en Welzijn. 

Interactieve presentaties medisch specialisten
Naast de vele afdelingen die open waren voor publiek, presenteerden ook dit jaar medisch specialisten over een zestal specialismen waar ons ziekenhuis zeer bedreven in is. De interactieve presentaties werden door ruim 130 mensen bezocht. Bezoekers konden op een laagdrempelige manier in gesprek met de medisch specialisten. In onze locatie Almelo gingen de presentaties over immunotherapie bij longkanker, prostaatkanker en opereren met de operatierobot en chronisch nierfalen, dialyse en transplantatie. In de ziekenhuislocatie Hengelo kwam men meer te weten over borstkanker, allergieën en huidkanker.

  • Bekijk hier de wrap-up movie van de Week van Zorg en Welzijn 2017