Logo, terug naar Home

Goederen via ZGT Overzee naar Zambia februari 2016

In samenwerking met “Brücke der freundschaft” uit het Zuid Duitse Gottmadingen, zijn twee containers vol hulpgoederen onderweg naar Mpika, een district in het Noorden van Zambia.


Eén van de containers is gevuld in Gottmadingen, met materialen voor scholen etc. De andere container is door ZGT Overzee gevuld met materialen voor het ziekenhuis in Chilonga en met materialen voor twee gezondheidscentra in het dal van de Luangwa river. Een moeilijk bereikbaar gebied waar in het kleine hospitaaltje van Nabwalya, nog nauwelijks iets voorhanden is.
Dr Nsumpi, de directeur van het ziekenhuis in Chilonga, stuurt vervolgens vier eenvoudige ziekenhuisbedden naar Nabwalya wanneer zij vier verstelbare bedden krijgen via ZGT Overzee. Het is fijn om te ervaren dat de hulp die we de afgelopen paar jaar in Chilonga hebben gegeven, nu verder uitgebreid kan worden naar de omliggende gezondheidsposten.

In mei 2016 gaat een klein team naar Chilonga om alle materialen op de plek van bestemming te zetten en instructies en lessen te verzorgen. Mogelijk kunnen we dan ook naar Nabwalya, afhankelijk van het feit of het gebied (na de regentijd) al bereikbaar is.