Coronavirus Op bezoek bij ZGT mag dat?
Informatie coronavirus De meest actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. Ook kunt u terecht bij het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur).

Coronavirus/COVID-19

Hieronder leest u alle maatregelen die ZGT neemt rondom COVID-19/het coronavirus. 

Actuele informatie

 • >

  Bezoekregels

  Vanwege het coronavirus is de bezoekregeling aangepast. Er is per dag maar één bezoeker toegestaan, tussen 18.00 uur en 20.00 uur. In het weekend is er nog een extra bezoekmoment, in de middag tussen 13.45 en 14.30 uur. Ook dan is er maar één bezoeker toegestaan.

  Voor deze bezoeker geldt uiteraard: bij verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38˚C) kom dan niet naar het ziekenhuis! Ook wanneer u als bezoeker binnen twee weken voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies, vragen we u dringend om niet op bezoek te komen.

  ZGT wil graag de gezondheid van onze patiënten, bezoekers en het ziekenhuispersoneel beschermen. Het toestaan van meer bezoekmomenten of bezoekers, betekent een verdubbeling van het aantal mensen in het ziekenhuis. Op dat moment is het niet meer mogelijk om voldoende afstand te houden van elkaar. We begrijpen dat u graag vaker op bezoek zou willen komen, maar ZGT neemt deze maatregelen voor de veiligheid van u en uw naasten. We hopen op uw begrip.

  Beeldbellen

  Naast het fysieke bezoekmoment, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te videobellen; bijvoorbeeld via FaceTime, Skype of WhatsApp. Zo kunt u met het hele gezin, de familie of de vriendengroep samen zijn.

  Bezoekregels poliklinieken

  • U komt alleen naar uw afspraak, en u neemt maximaal één begeleider als u niet in staat bent om alleen te komen.
  • Kom niet te vroeg, maximaal tien minuten voor de afspraak. We verzoeken u anders buiten of in de auto te wachten. 

  Afdelingen met uitzonderingen

  • Voor onze kinderverpleegafdeling geldt dat er één ouder per 24 uur bij het kind mag blijven.
  • Op de afdeling moeder & kind mogen beide ouders aanwezig zijn.
  • Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn.
  • Mocht een patiënt terminaal zijn, dan kunnen bezoekers in overleg met de afdeling afspraken maken over bezoek.
 • >

  Afspraken bij poliklinieken

  Maandag 11 mei is ZGT begonnen met het heropstarten van de planbare (niet-spoed)zorg, sinds de coronacrisis.
   

  Wij hebben iedere doorverwezen patiënt in beeld. U krijgt van ons een bericht over uw afspraak. Ook wanneer deze voorlopig nog even niet doorgaat.
  Staat u nog op de wachtlijst en heeft u nog geen bevestiging van ons gekregen wanneer uw afspraak of behandeling plaatsvindt? Dan vragen wij u om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen, om onze telefoonlijn zo min mogelijk bezet te houden. Wij nemen contact op met u.

  LET OP!

  Ook bij de afdeling radiologie en de prikpost kunt u alleen terecht als u een afspraak heeft.

 • >

  Online afspraak maken

  Op dit moment is het niet langer mogelijk om via MijnZGT zelf online een afspraak in te plannen. 

  Dit om te voorkomen dat we u ten tijde van de online gemaakte afspraak wederom af moeten bellen. Wanneer uw afspraak wordt verplaatst, of wordt omgezet naar een belafspraak, nemen wij contact met u op.De diabetespolikliniek en de afdelingen oncologie, reumatologie, urologie en psychiatrie zijn gestart met een pilot beeldbellen. Beeldbellen met uw eigen specialist of andere zorgverlener kan vanaf uw mobiele telefoon. Het werkt eenvoudig en veilig. Uw zorgverlener kan u hiervoor uitnodigen als u de BeterDichtbij app gebruikt. Er wordt dan een beeldbelafspraak met u gemaakt. Lees hier de informatie over het beeldbellen.

 • >

  Tent spoedeisende hulp

  Om de patiëntenstromen te scheiden, heeft ZGT Almelo een tent bij de ingang van de spoedeisende hulp geplaatst.

  Patiënten die zich bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis melden, worden eerst in de tent onderzocht.

  Onze medewerkers schatten vervolgens in of iemand mogelijk besmet is met het virus. De tent moet ervoor zorgen dat patiënten met een mogelijke coronabesmetting apart worden gehouden van de overige patiënten. Uiteindelijk zal iedere patiënt passende hulp krijgen die aansluit bij zijn of haar zorgbehoefte.