Coronavirus Op bezoek bij ZGT mag dat?
Informatie coronavirus De meest actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. Ook kunt u terecht bij het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur).

Coronavirus/COVID-19

Hieronder leest u alle maatregelen die ZGT neemt rondom COVID-19/het coronavirus. 

Bezoekregels

Het ziekenhuis is een omgeving met veel kwetsbare mensen. ZGT wil zo goed mogelijk voor onze patiënten en onze medewerkers blijven zorgen. Om het risico op besmetting met het COVID-19 virus te voorkomen, hebben we onze bezoekregels aangepast.

De aangepaste regels zijn als volgt:

  • Voor iederéén geldt (patiënten, bezoekers én begeleiders): heeft u verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38 graden Celsius)? Kom dan niet naar het ziekenhuis!
  • Wij laten géén bezoek toe bij patiënten met het coronavirus, of verdacht van het coronavirus.
  • Er is maximaal één bezoeker per dag toegestaan bij (niet-corona) patiënten die zijn opgenomen op één van onze afdelingen. De bezoektijd voor deze bezoeker is van 18.00 tot 20.00 uur.

Bezoekregels poliklinieken

  • U komt alleen naar uw afspraak, en u neemt maximaal één begeleider als u niet in staat bent om alleen te komen.
  • Kom niet te vroeg, maximaal tien minuten voor de afspraak. We verzoeken u anders buiten of in de auto te wachten. 
  • Er is geen begeleiding toegestaan van zwangere vrouwen die het ziekenhuis bezoeken om een echo te laten maken. Ook deze begeleiders of partners vragen we buiten of in de auto te wachten. 

Afdelingen met uitzonderingen

  • Voor onze kinderverpleegafdeling geldt dat er één ouder per 24 uur bij het kind mag blijven.
  • Op de afdeling moeder & kind mogen beide ouders aanwezig zijn.
  • Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn.
  • Mocht een patiënt terminaal zijn, dan kunnen bezoekers in overleg met de afdeling afspraken maken over bezoek.

Afspraken bij poliklinieken

Vanaf maandag 11 mei begint ZGT langzaam met het heropstarten van de planbare (niet-spoed)zorg, sinds de coronacrisis. Wij hebben iedere doorverwezen patiënt in beeld. U krijgt van ons een bericht over uw afspraak. Ook wanneer deze voorlopig nog even niet doorgaat.
Staat u nog op de wachtlijst en heeft u nog geen bevestiging van ons gekregen wanneer uw afspraak of behandeling plaatsvindt? Dan vragen wij u om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen, om onze telefoonlijn zo min mogelijk bezet te houden. Wij nemen contact op met u.

LET OP!

Ook bij de afdeling radiologie en de prikpost kunt u alleen terecht als u een afspraak heeft.

Online afspraak maken

Op dit moment is het niet langer mogelijk om via MijnZGT zelf online een afspraak in te plannen. Dit om te voorkomen dat we u ten tijde van de online gemaakte afspraak wederom af moeten bellen. Wanneer uw afspraak wordt verplaatst, of wordt omgezet naar een belafspraak, nemen wij contact met u op.
De diabetespolikliniek en de afdelingen oncologie, reumatologie, urologie en psychiatrie zijn gestart met een pilot beeldbellen. Beeldbellen met uw eigen specialist of andere zorgverlener kan vanaf uw mobiele telefoon. Het werkt eenvoudig en veilig. Uw zorgverlener kan u hiervoor uitnodigen als u de BeterDichtbij app gebruikt. Er wordt dan een beeldbelafspraak met u gemaakt. Lees hier de informatie over het beeldbellen.

Tent spoedeisende hulp

Om de patiëntenstromen te scheiden, heeft ZGT Almelo een tent bij de ingang van de spoedeisende hulp geplaatst. Patiënten die zich bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis melden, worden eerst in de tent onderzocht.

Onze medewerkers schatten vervolgens in of iemand mogelijk besmet is met het virus. De tent moet ervoor zorgen dat patiënten met een mogelijke coronabesmetting apart worden gehouden van de overige patiënten. Uiteindelijk zal iedere patiënt passende hulp krijgen die aansluit bij zijn of haar zorgbehoefte.