Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)
Coronavirus Op bezoek bij ZGT mag dat?
Informatie coronavirus De meest actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. Ook kunt u terecht bij het publieksinformatienummer via telefoonnummer 0800 - 1351 (bereikbaar tussen 08.00 en 20.00 uur).

Coronavirus/COVID-19

Hieronder leest u alle maatregelen die ZGT neemt rondom COVID-19/het coronavirus. 

Actuele informatie

 • >

  Mondkapjesplicht

  Met ingang van dinsdag 6 oktober 2020 is het gebruik van een mondkapje binnen ZGT verplicht. Heeft u een afspraak in ons ziekenhuis of één van de poliklinieken, neem dan een eigen mondkapje mee.

  De mondkapjesplicht geldt voor patiënten en bezoekers vanaf 12 jaar. Het mondkapje blijft op tijdens aanwezigheid in het ziekenhuis, behalve als een zorgverlener vraagt het af te doen voor onderzoek of behandeling. Voor opgenomen patiënten geldt als uitzondering, dat zij op hun eigen kamer geen mondkapje hoeven te dragen. Bezoekers houden hier hun mondkapje wel op.

   

 • >

  Bezoekregels bij een poliklinische afspraak

  ZGT heeft de planbare (niet-spoed)zorg herstart.

  - U komt alleen naar uw afspraak. In het geval dat u niet in staat bent om alleen te komen, is maximaal één begeleider toegestaan. 
  - Kom niet te vroeg, maximaal tien minuten voor de afspraak. We verzoeken u anders buiten of in de auto te wachten.

   

  Voor iedereen geldt uiteraard: bij verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38˚C) kom dan niet naar het ziekenhuis! Ook wanneer u binnen tien dagen voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies, vragen we u dringend om niet naar het ziekenhuis te komen.

  Wij hebben iedere doorverwezen patiënt in beeld. U krijgt van ons een bericht over uw afspraak. Ook wanneer deze voorlopig nog even niet doorgaat.
  Staat u nog op de wachtlijst en heeft u nog geen bevestiging van ons gekregen wanneer uw afspraak of behandeling plaatsvindt? Dan vragen wij u om niet zelf naar het ziekenhuis te bellen, om onze telefoonlijn zo min mogelijk bezet te houden. Wij nemen contact op met u.

  LET OP!
  Bij de afdeling radiologie en de prikpost kunt u alleen terecht als u een afspraak heeft.

 • >

  Bezoekregels bij patiënten op verpleegafdelingen

  Vanwege het coronavirus is de bezoekregeling aangepast. Er is maximaal één bezoeker aan het bed bij de patiënt toegestaan. Het bezoekmoment is tussen 18.00 uur en 20.00 uur. In het weekend is er nog een extra bezoekmoment, in de middag tussen 13.45 en 14.30 uur.

  Voor bezoekers geldt uiteraard: bij verkoudheidsklachten of koorts (meer dan 38˚C) kom dan niet naar het ziekenhuis! Ook wanneer u als bezoeker binnen tien dagen voor uw bezoek bent teruggekomen uit een land met oranje of rood reisadvies, vragen we u dringend om niet op bezoek te komen.

  Uitzonderingen

  Uitzonderingen op deze maatregel zijn de kinderafdeling en de afdeling neonatologie. Op de afdeling neonatologie mogen beide ouders aanwezig zijn. Voor de kinderafdeling geldt dat één ouder 24 uur per dag aanwezig zijn, ook mogen ouders elkaar maximaal twee keer per dag afwisselen. Overig bezoek is niet toegestaan. 

  ZGT wil graag de gezondheid van onze patiënten, bezoekers en het ziekenhuispersoneel beschermen. Het toestaan van meer bezoekmomenten of bezoekers, betekent een verdubbeling van het aantal mensen in het ziekenhuis. Op dat moment is het niet meer mogelijk om voldoende afstand te houden van elkaar. We begrijpen dat u graag vaker op bezoek zou willen komen, maar ZGT neemt deze maatregelen voor de veiligheid van u en uw naasten. We hopen op uw begrip. 

  Beeldbellen

  Naast het fysieke bezoekmoment, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te videobellen; bijvoorbeeld via FaceTime, Skype of WhatsApp. Zo kunt u met het hele gezin, de familie of de vriendengroep samen zijn. 

 • >

  Online afspraak maken

  Op dit moment is het niet langer mogelijk om via MijnZGT zelf online een afspraak in te plannen. 

  Dit om te voorkomen dat we u ten tijde van de online gemaakte afspraak wederom af moeten bellen. Wanneer uw afspraak wordt verplaatst, of wordt omgezet naar een belafspraak, nemen wij contact met u op.

  De diabetespolikliniek en de afdelingen oncologie, reumatologie, urologie en psychiatrie zijn gestart met een pilot beeldbellen. Beeldbellen met uw eigen specialist of andere zorgverlener kan vanaf uw mobiele telefoon. Het werkt eenvoudig en veilig. Uw zorgverlener kan u hiervoor uitnodigen als u de BeterDichtbij app gebruikt. Er wordt dan een beeldbelafspraak met u gemaakt. Lees hier de informatie over het beeldbellen.

 • >

  Tent spoedeisende hulp

  Om de patiëntenstromen te scheiden, heeft ZGT Almelo een tent bij de ingang van de spoedeisende hulp geplaatst.

  Patiënten die zich bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis melden, worden eerst in de tent onderzocht.

  Onze medewerkers schatten volgens de richtlijnen van het RIVM in of iemand mogelijk besmet is met het virus. Deze tent wordt gebruikt om patiënten met een mogelijke coronabesmetting apart te houden van de overige patiënten. Uiteindelijk zal iedere patiënt passende hulp krijgen die aansluit bij zijn of haar zorgbehoefte.