Diagnostiek bij verdenking van borstkanker

Tijdens het eerste bezoek (klik hier om naar de pagina over het eerste bezoek te gaan) is er bij de borstkliniek een mammogram en/of en een echo gemaakt. Soms kunnen we na het eerste bezoek al de diagnose stellen, maar het is ook mogelijk dat er aanvullende onderzoeken nodig zijn.

Multidisciplinaire mammabespreking

In het multidisciplinaire team bespreken wij iedere patiënt die bij ons op de borstkliniek is geweest. met een verdenking op borstkanker. Deze mammabespreking vindt drie keer per week plaats. Aanwezig zijn alle specialismen die betrokken zijn bij de behandeling: chirurg, internist-oncoloog, patholoog, plastisch chirurg, radioloog, radiotherapeut, mammacare verpleegkundige en verpleegkundig specialist. In deze bespreking brengen wij op basis van de beschikbare gegevens een advies uit over uw behandeling en/of nabehandeling. Uw medisch specialist bespreekt dit advies met u om vervolgens samen een behandelplan op te stellen. Goed om te weten is dat de mogelijkheden voor plastische chirurgie voor een fraai resultaat na het verwijderen van de borstkanker standaard worden meegenomen in het behandeladvies.

Bespreken van de uitslagen

Indien bij het 1e bezoek er nog geen diagnose is gesteld volgt er een 2e bezoek. Tijdens de tweede afspraak bespreekt de chirurg met u de uitslagen en het advies dat is voorgelegd vanuit de multidisciplinaire bespreking. De behandeling wordt in samenspraak met de patiënt binnen de mogelijkheden gekozen. Wanneer het om een goedaardige borstafwijking of om borstkanker gaat kunnen we overgaan tot de behandeling ervan. Bij veel goedaardige borstafwijkingen is een behandeling of controle overigens niet nodig. Als er wel een behandeling is geadviseerd zal uw behandelend chirurg uitleggen wat er precies gaat gebeuren. De mammacareverpleegkundige is bij dit gesprek aanwezig. Zij geeft u na het gesprek uitleg over het behandeltraject.

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Voor de gesprekken met uw medisch specialist kunt u gebruik maken van B-bewust. B-bewust is er om u te helpen bij het voorbereiden van de gesprekken. Klik hier om naar de website van B-bewust te gaan.

Aanvullende onderzoeken naar borstkanker

Soms zijn aanvullende onderzoeken nodig:

Ziekenhuislocatie Hengelo Borstkliniek Oost-Nederland

  • Polikliniek 088 708 52 32
  • Verpleegafdeling 088 708 55 40
  • Opmerkingen

    088 708 52 32 (niet bereikbaar buiten kantoortijden en in het weekend)

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo