Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Hartfalenpolikliniek

Als bij u de diagnose hartfalen is vastgesteld, kan de cardioloog u doorverwijzen voor het zorgtraject op onze hartfalenpolikliniek. Binnen dit traject wordt samengewerkt tussen de cardioloog en andere disciplines. Op de hartfalenpolikliniek werken verpleegkundig specialisten met het aandachtsgebied hartfalen. Het zorgtraject omvat onder andere het instellen van medicatie, coaching & leefstijladvies en een revalidatietraject onder leiding van fysiotherapeut. Doelstelling is om u bij de omgang met deze chronische ziekte te ondersteunen en de behandeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Verpleegkundig specialist hartfalen (VS)

De verpleegkundig specialist (VS) werkt samen met de cardioloog voor een optimale behandeling. Medicatie, leefstijladviezen en het leren omgaan met deze chronische aandoening worden door de verpleegkundig specialist besproken en gecoördineerd.

De verpleegkundig specialist heeft na de opleiding Verpleegkunde de  masteropleiding Advanced Nursing Practice (MSc) gevolgd en is bevoegd medicatie voor te schrijven en vastgestelde onderzoeken zelfstandig uit te (laten) voeren. 

Telefonische bereikbaarheid

De hartfalenpolikliniek is  bij vragen over uw hartfalenbehandeling telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen: 09:00 - 10:00 uur (u spreekt direct met een verpleegkundig specialist):

  • Telefoon: 088 708 33 51
  • Mail: hartfalen@zgt.nl

Voor het maken van een nieuwe afspraak en voor herhaalrecepten kunt u contact opnemen met het secretariaat cardiologie, telefoonnummer 088 708 52 88.

Overleg 1e lijn 

Huisartsen, apothekers en  medewerkers thuiszorgorganisaties kunnen  voor intercollegiaal overleg met de  verpleegkundig specialist van de hartfalenpolikliniek  bellen of mailen.

  • Telefoon: 088 708 33 51 of 088 708 5582
  • Mail: hartfalen@zgt.nl 

Ziekenhuislocatie Hengelo Hartfalen

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo