Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Opname en kliniek

Eerste Hart Hulp (EHH)

Wanneer er een vermoeden is dat uw klachten worden veroorzaakt door uw hart en acuut zorg behoeven, dan kunt u worden verwezen naar de Eerste Hart Hulp (EHH). Alle opnames op de afdeling cardiologie zijn op ZGT locatie Almelo. De EHH is een gespecialiseerde afdeling voor de opvang en de behandeling van mensen met spoedeisende hartklachten. Aan de hand van de bevindingen besluit de medisch specialist of u verdere behandeling nodig heeft. De EHH onderscheidt zich van een reguliere spoedeisende hulp doordat er alleen patiënten worden onderzocht met een verdenking op een hartaandoening. De specifieke deskundigheid die op een EHH aanwezig is, maakt het mogelijk zo snel mogelijk een probleem met uw hart te herkennen of uit te sluiten. De arts-assistent en/of cardioloog voert het onderzoek en de kortdurende behandeling uit in samenwerking met gespecialiseerde verpleegkundigen.

Hartbewaking (CCU) en verpleegafdeling cardiologie

Indien het nodig blijkt opgenomen te worden dan kan dat afhankelijk van de aard en ernst van het probleem op de hartbewaking (CCU) of verpleegafdeling cardiologie. De verpleegafdeling cardiologie is gevestigd op de derde etage in ZGT Almelo.

Route

 • Eerste Hart Hulp / Hartbewaking: locatie Almelo derde verdieping route 3.4
 • Verpleegafdeling Cardiologie 3 Noord: locatie Almelo derde verdieping route 3.1

Bezoektijden

Onze standaard bezoektijden zijn:

 • 13.45 uur tot 14.30 uur
 • 18.30 uur tot 19.30 uur

In overleg met de verpleegkundige kan besloten worden om van deze tijden af te wijken. Omwille van de rust van onze patiënten verzoeken wij u om met niet meer dan 2 personen op bezoek te komen.

Telefonisch contact

 • Eerste Hart Hulp /Hartbewaking derde verdieping: 088 708 55 00.
 • Afdeling Cardiologie 3 Noord: 088 708 37 81.

In verband met de verpleegkundige overdracht en de verzorging van de patiënten, verzoeken wij u vriendelijk niet te bellen tussen 07.00 en 09.00 uur.

 

Ziekenhuislocatie Almelo CCU

 • Bezoektijden

  Openingstijden: 24/7.

  Bezoektijden: 12.45-13.30 uur en 18.30-19.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo