Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Prostaatontsteking (prostatitis) is een ontsteking van de prostaat die op elke leeftijd kan voorkomen, maar vooral bij jongere mannen wordt gezien.

Klachten en symptomen bij prostaatontsteking

De klachten en symptomen bij een prostaatontsteking of prostatitis kunnen heftig en pijnlijk zijn, vooral in het gebied tussen de balzak en de anus. Het plassen is dan ook vaak branderig in de plasbuis. Soms treedt er een hoge koorts bij op.

Oorzaken van prostaatontsteking

Een prostaatontsteking kan ontstaan als gevolg van een blaasontsteking. Prostatitis kan ook ontstaan doordat een bacterie zich via het bloed nestelt in de prostaat en daar een infectie veroorzaakt.

Onderzoeken

Bij verdenking op prostaatontsteking kan het zijn dat uw medisch specialist u één van de volgende onderzoeken adviseert. Klik op het betreffende onderzoek voor meer informatie.

Behandeling prostaatontsteking

Prostaatontstekingen worden behandeld met antibiotica gedurende meerdere weken.

Stel direct uw vraag aan een arts!

Wij beantwoorden uw vraag zo snel als mogelijk. Uw vraag blijft vertrouwelijk. Dit bieden wij u kosteloos en vrijblijvend. Ook kunt u een vraag stellen op het forum. Daarmee helpt u niet alleen uzelf maar ook anderen. Ruim 1.000 mensen gingen u voor.

Mogelijk interessant voor u