Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Omdat prostaatkanker in sommige gevallen laat klachten geeft is de kanker niet meer tot de prostaat beperkt. Bij deze patiënten worden er uitzaaiingen aangetroffen. De prostaatkanker heeft zich dan uitgebreid naar bijvoorbeeld lymfeklieren en/of botten. Prostaatkanker neemt toe onder invloed van het manlijke hormoon – testosteron. Door dit hormoon uit te schakelen door middel van hormonale therapie wordt bij 80% van de patiënten de groei van kankercellen afgeremd en kan de eventuele pijn worden verlicht. Uitschakeling van de invloed van testosteron kan op verschillende manieren gebeuren:

  • Operatie van de zaadballen.
  • Medicijnen die de aanmaak van testosteron voorkomen, LH-RH analogen genoemd. Lees meer informatie over deze medicijnen.
  • Medicijnen die de binding van testosteron met de prostaatcellen voorkomen, hormoonpreparaten genoemd.
  • Combinaties van bovengenoemde manieren.

Stel direct uw vraag aan een arts!

Wij beantwoorden uw vraag zo snel als mogelijk. Uw vraag blijft vertrouwelijk. Dit bieden wij u kosteloos en vrijblijvend. Ook kunt u een vraag stellen op het forum. Daarmee helpt u niet alleen uzelf maar ook anderen. Ruim 1.000 mensen gingen u voor.