Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

In de zaadballen wordt het mannelijke hormoon testosteron gemaakt. De groei van kankercellen is meestal afhankelijk van dit hormoon. Door een operatie worden de zaadballen met het hormoonproducerende weefsel verwijderd. Deze ingreep heet een subcapsulaire orchidectomie. Hierdoor kan de groei van het gezwel worden afgeremd en kan eventuele pijn worden verminderd. De operatie is op zichzelf een eenvoudige ingreep en gebeurt vaak onder verdoving met een ruggenprik. Bij de operatie worden de zaadballen zelf niet weggehaald.

Stel direct uw vraag aan een arts!

Wij beantwoorden uw vraag zo snel als mogelijk. Uw vraag blijft vertrouwelijk. Dit bieden wij u kosteloos en vrijblijvend. Ook kunt u een vraag stellen op het forum. Daarmee helpt u niet alleen uzelf maar ook anderen. Ruim 1.000 mensen gingen u voor.