Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Met behulp van groen laserlicht kan de prostaatklier rond de plasbuis deels worden beschenen. Dit veroorzaakt heel lokaal zeer hoge temperaturen waardoor een deel van het weefsel verdampt en een ander deel afsterft. Het effect is dat er, nadat littekenvorming is ontstaan, aanzienlijk meer ruimte overblijft voor passage van de urine. Via een zelfde soort instrument als bij de TURP wordt laserlicht in de prostaat gebracht. Lees meer informatie over TURP.

Een aantal soorten laserbehandelingen zijn de afgelopen jaren uitgeprobeerd. Gebleken is dat de zogenaamde laserbehandeling met een contact-tip de beste resultaten geeft. De laserbehandeling heeft als voordeel dat er nauwelijks bloedverlies optreedt en u hoeft maar enkele dagen in het ziekenhuis te liggen. De contact-tip laserbehandeling maakt het ook mogelijk om een prostaatbehandeling uit te voeren bij patiënten die bloedverdunnende middelen gebruiken. Voor de behandeling van een sterk vergrote prostaat is deze methode niet geschikt. Het nadeel van deze behandeling is dat er geen weefsel voor microscopisch onderzoek kan worden verkregen.

Stel direct uw vraag aan een arts!

Wij beantwoorden uw vraag zo snel als mogelijk. Uw vraag blijft vertrouwelijk. Dit bieden wij u kosteloos en vrijblijvend. Ook kunt u een vraag stellen op het forum. Daarmee helpt u niet alleen uzelf maar ook anderen. Ruim 1.000 mensen gingen u voor.