Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Vaportrode behandeling bij prostaatvergroting

Bij deze methode wordt prostaatweefsel verdampt met behulp van elektrische stroom. De behandeling lijkt veel op de TURP, maar er wordt met een hoger vermogen gewerkt. Ook bij deze behandeling treedt nauwelijks bloedverlies op. De gevolgen op lange termijn zijn nog niet bekend. U hoeft slechts enkele dagen in het ziekenhuis te liggen. Bij deze behandelingen kan het gebeuren dat de patiënt stukjes dood prostaatweefsel met de urinelozing ziet meekomen. Dit kan over een periode van meerdere weken plaatsvinden. Plasproblemen zijn een paar maanden na de operatie meestal verleden tijd. U kunt weer normale activiteiten ontplooien zonder steeds het toilet op te hoeven zoeken en u kunt ’s nachts weer rustig doorslapen. Alles bij elkaar zult u ervaren dat na de prostaatoperatie het leven gemakkelijker en prettiger is.

Stel direct uw vraag aan een arts!

Binnen 48 uur wordt uw vraag beantwoord. Uw vraag blijft vertrouwelijk. Dit bieden wij u kosteloos en vrijblijvend. Ook kunt u een vraag stellen op het forum. Daarmee helpt u niet alleen uzelf maar ook anderen. Ruim 1.000 mensen gingen u voor.