Logo, terug naar Home

Broccolisoep met gerookte zalm

  • 22 maart 2019
  • Recepten
broccoli

Kruisbloemige groenten zijn goed voor u. Broccoli, bloemkool, spruitjes, boerenkool, paksoi, ze bevatten allemaal meerdere bioactieve stoffen zoals glucosinolaten. En die beschermen tegen kanker. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mannen die dagelijks (meer dan) drie porties kruisbloemige groenten aten, zo’n 41 procent minder kans hebben op prostaatkanker. Daarom deze maand een lekker en gemakkelijk recept met als hoofdingrediënt broccoli. Graag schotelen wij u een broccolisoep voor. Mét gerookte zalm want ook zalm bevat veel gezonde vetten, vitaminen en mineralen en heeft daarom veel goede effecten op het lichaam. Zalm is ook erg belangrijk voor de aanmaak van vitamine D, dat ervoor zorgt dat calcium en fosfor omgezet kan worden en bijdraagt aan stevige botten en tanden. Ook is vitamine D actief bij celdeling, wat invloed heeft op een betere weerstand. Bovendien staat het binnen no time op tafel. Broccolisoep met gerookte zalm dus!

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  •  500 gram broccoli
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gram kruidenroomkaas
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 handje platte peterselie
  • crème fraîche

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin de in ringen gesneden ui tot het glazig is. Voeg de broccoliroosjes en de groentebouillon toe en kook circa tien minuten op laag vuur gaar. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer dan de kruidenroomkaas erdoor en voeg de gerookte zalm toe. Breng de soep op smaak met zout en peper en garneer met wat peterselie. Serveer met wat stokbrood. Eet smakelijk!

Stel direct uw vraag aan een arts!