Chic op de motor om geld in te zamelen voor onderzoek prostaatkanker

  • 1 oktober 2018
  • Prostaatkanker, Nieuwsberichten, Onderzoek

Mannen met baarden en krulsnorren, vrouwen in strakke leren pakken, glimmende motoren en de geur van tabak uit de vele rookpijpen. Zondag 30 september werd de jaarlijkse Distinguished Gentleman's Ride weer gereden.
De Distinguished Gentleman's Ride is een internationaal motorevenement en is bedacht om geld in te zamelen voor het goede doel: onderzoek naar prostaatkanker en de Movember Foundation.
De Distinguished Gentleman’s Ride is in 2012 opgericht door Mark Hawwa en vond voor het eerst plaats in Sydney, Australië. Zijn inspiratiebron was een foto van Don Draper uit Mad Men, die in zijn mooiste pak op een klassieke motor zat.
Mark besloot dat een thema-rit een goede manier zou zijn om de vaak negatieve stereotypes van mannen op motoren te ontkrachten en tegelijkertijd niche-groepen binnen de motorwereld samen te brengen.
Motorrijders dragen gedurende de rit dus keurige kleding zoals zijden vesten en tweed pakken. De rijders doen mee om sponsorgeld in te zamelen voor onderzoek naar prostaatkanker.
Wereldwijd stappen motorrijders in meer dan 650 steden in hun klassieke outfit op hun favoriete voertuig. Utrecht was een van de vijftien plaatsen in Nederland die aan het evenement meedeed.
In Utrecht alleen al is zo’n 26.000 euro opgehaald. In totaal, dus met Utrecht erbij, werd die dag ruim 266.000 euro opgehaald!

Bron: AD.nl en Gentlemansride.com