Derde lotgenotenavond prostaatkanker

  • 13 mei 2019
  • Lotgenoten, Prostaatkanker, Nieuwsberichten

Donderdagavond 9 mei vond de derde lotgenotenavond prostaatkanker in het Alma Inloopershuis in ZGT ziekenhuislocatie Almelo plaats. Negen mensen spraken die avond in een huiselijke setting met elkaar over hun ervaringen met de ziekte en hadden een heel een waardevolle avond. Want hoe mooi is verbinding voelen met elkaar in iets wat heel ingrijpend is.

Anke was die avond aanwezig in de rol van gastvrouw. "Ik maakte de lotgenotenavond voor de tweede keer mee", vertelt ze. "En ik heb er een nog groter positief gevoel aan over gehouden dan de vorige keer. Het is heel bijzonder om deze mensen te mogen ontvangen, sommige van hen had ik de vorige keer al ontmoet. De mensen stellen het enorm op prijs dat wij dit aanbieden. Ze geven aan dat ze behoefte hebben om te praten met mensen die hetzelfde meemaken. Dat blijkt wel uit het feit dat drie patiënten aangaven om ook buiten de lotgenotenavonden af te spreken om ervaringen met elkaar te delen." "De avonden verlopen zoals ze lopen", vervolgt Anke. "Gesprekken komen vanzelf op gang en worden vervolgens volop gevoerd. Wij als gastvrouwen en -heren zijn aan de zijlijn aanwezig om daar waar nodig te ondersteunen en voor praktische zaken. In welke rol je ook deelneemt aan de lotgenotenavond, iedereen gaat met een goed gevoel naar huis. Heel fijn is dat!" 

Wilt u ook eens een lotgenotenavond bijwonen? U bent meer dan welkom! Wanneer de volgende lotgenotenavond gepland staat, leest u binnenkort hier, op de website van het Alma Inloopershuis of de Prostaatkankerstichting. Laatstgenoemde patiëntenorganisatie is iedere lotgenotenavond aanwezig om informatie te geven.