Heerlijke ontbijtjes

  • 26 september 2016
  • Recepten
Bananenpannekoeken

Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’. Het ontbijt staat weer helemaal in de schijnwerpers bij alle artikelen over gezonde voeding. Wanneer u te weinig of niet ontbijt, krijgt u vaak later op de dag de neiging ongezonde tussendoortjes te gaan eten. Daarom deze keer twee ontbijtrecepten; gezond, makkelijk en lekker.

Verukkelijke bananenpannekoekjes

voor zes stuks, twee personen

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 4 eetlepels kwark
  • 1 flinke scheut melk
  • 1 ei
  • 75 gram meel
  • 4 eetlepels muesli naar keuze

Bereiding:

  • Doe de banaan in een kom en prak met een vork fijn.
  • Voeg de melk, het ei, de kwark en het meel toe en meng tot een glad mengsel.
  • Roer de muesli door het mengsel.
  • Verwarm een scheutje olie of boter in een koekenpan en schep drie bergjes beslag in de pan. Plat ze een beetje af met een lepel of spatel.
  • Bak circa drie minuten, draai om en bak nog eens circa drie minuten.
  • Schep uit de pan en herhaal nog een keer met de rest van het beslag.

Tip: U kunt er wat vloeibare honing overheen schenken en garneren met vers fruit.

Gezond havermoutontbijt

Havermout is niet alleen heel gezond het is ook nog een heel makkelijk te verwerken. Het is weer helemaal her-ontdekt als een zeer vullend en gezond ontbijt. Niet iedereen vindt het lekker om er pap van te maken dus hier een recept met melk.

 

 

 

Deze havermout maakt u de avond van te voren.

Ingrediënten:

  • 3 flinke eetlepels havermout
  • 200 ml melk of yoghurt
  • flinke snuf kaneel
  • klein snufje zout

Bereiding:

  • Voeg alle ingrediënten in een schaaltje en roer dit alles goed door elkaar.
  • Zet dit, de avond van te voren, afdekt in de koelkast weg.
  • De volgende ochtend heeft u een heerlijk havermoutpapje waar u bijvoorbeeld bosbessen en bramen aan toe kunt voegen.

Tip: u kunt uw voorgeprepareerde havermout de volgende dag ook in de oven doen voor een lekker warm ontbijtje. U kunt er bijvoorbeeld stukjes appel, cranberry’s en rozijnen aan toevoegen voor de zoetigheid. Neem dan een ovenvast schaaltje en zet het circa twintig minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.