Maarten van der Weijden zwemt voor kankeronderzoek

  • 15 augustus 2018
  • Kanker, Nieuwsberichten, Prostaatkanker, Onderzoek

It giet oan! Tweehonderd kilometer, drie dagen en elf steden. Vanaf zaterdag zwemt Olympisch kampioen Maarten van der Weijden de 11stedenzwemtocht. In drie dagen zwemt hij tweehonderd kilometer langs de elf bekende steden van de Friese Elfstedentocht. Het doel? Zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. 

Onderzoek naar prostaatkanker

De opbrengst van de sponsorzwemtocht gaat naar een elf verschillende onderzoeken. In elke stad staat een onderzoek centraal.  Zo wordt in Bolsward geld ingezameld voor onderzoek naar betere behandeling bij prostaatkanker. Het onderzoek richt zich op inwendige bestraling, een krachtige behandelmethode bij prostaatkanker. De methode leidt echter ook tot bijwerkingen zoals erectiestoornissen. Doel van dit onderzoek is om te bepalen of slechts een deel van de prostaat bestraalt kan worden. Met uiteraard een net zo effectief behandelresultaat maar minder nadelige effecten voor het seksueel functioneren van de patiënt.

Oud-schaatser, arts en patiënt Harm Kuiper is in Bolsward aanwezig om dit onderzoek toe te lichten en om zijn eigen ervaringen te delen met het publiek. Wilt u hierbij aanwezig zijn en wilt u Maarten aanmoedigen? U bent van harte welkom! Ook kunt u zelf mee zwemmen en op die manier bijdragen aan dit mooie doel. Voor mensen die niet mee kunnen of willen zwemmen en Maartens initiatief toch graag ondersteunen, is het natuurlijk mogelijk een bedrag te doneren. Inschrijven, het programma en overige informatie vindt u hier.

Bron: Maarten van der Weijden foundation