Logo, terug naar Home

Meer uitgezaaide prostaatkanker bij Amerikaanse 75-plussers

  • 23 januari 2017
  • Nieuwsberichten
reageerbuisjes uitgezaaide prostaatkanker

Meer oudere mannen met prostaatkanker (75 jaar of ouder) laten nu verder uitgezaaide metastasen zien bij het moment van diagnose. Dit blijkt uit het eerste nationale populatie-gebaseerd onderzoek.

De nieuwe bevindingen suggereren dat de aanbeveling uit 2008 door de US Preventive Services Task Force (USPSTF) tegen PSA-screening voor deze leeftijdsgroep, ervoor zorgen dat prostaatkanker zich op een andere manier openbaart.

“Het is wat de de meeste van ons zouden hebben voorspeld, alleen iets eerder” stelde de schrijver van het artikel, Jim Hu, MD, MPH, Weill Cornell Medicine-New York Presbyterian Hospital, New York City. 

“Er was een afname van prostaatkankermetastases en doden na de komst van PSA-testen. Stop met screenen en de aantallen van ernstige ziekte stijgen weer”, voegde hij eraan toe.

De ProtecT onderzoekers concluderen dat het te snel is om te zeggen welke actieve behandeling resulteert in betere ziekte-specifieke of algemene mortaliteit ten opzichte van actief afwachtend beleid.

Het nieuwe onderzoek ‘Increase in Prostate Cancer Distant Metastases at Diagnosis in the United States’ is beschreven in een onderzoekspublicatie die online is gepubliceerd in JAMA Oncologie.

 

Stel direct uw vraag aan een arts!