Logo, terug naar Home

Zeebaars met olijven

  • 1 mei 2017
  • Recepten
Zeebaars met olijven

hoofdgerecht voor vier personen
In vis zitten veel soorten vitaminen, met name vitamine A, D en B12. De eerste twee soorten, zitten met name in de vette vissoorten. Het belangrijkste mineraal in vis is jodium. Jodium is belangrijk voor het goed functioneren van onder andere de schildklier door de natuurlijke ontstekingsremmende werking.
Het voedingscentrum raad ons niet voor niets aan op twee porties vis per week te eten. Dit is vooral voor de vetzuren; de zogenaamde Omega-3 vetzuren. Ook daarvan zit in vette vis meer dan in de magere vis. U kunt, wanneer u liever vette vis eet, in dit recept ook kiezen voor verse makreel. Mede door de paprika en de tomaat wordt het een gezond en smaakvol gerecht.

Ingrediënten:

  • 2 zeebaarzen, totaal ca. 1 kg
  • 25 gram roomboter
  • een flinke scheut olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 tomaten, ontveld en ontpit en in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, ontpit en in reepjes gesneden
  • 1 takje verse tijm, blaadjes eraf geplukt
  • 1 takje verse kervel, fijngehakt
  • 350 ml witte wijn, droog
  • 80 gram groene olijven zonder pit
  • 80 gram zwarte olijven zonder pit

Bereiding:

  • Zet de oven op 180 graden (of stand 4).
  • Verhit de boter en olie in een koekenpan en fruit de sjalotjes vijf minuten op een laag vuurtje. Voeg de tomaten, de paprika en de kruiden toe en voeg peper en zout naar smaak toe. Laat een paar minuten pruttelen. Giet de wij erbij en voeg alle olijven toe.
  • Bestrooi de buikholte van de vissen met zout en peper en leg hem in een ovenschaal.
  • Schep de hele saus er overheen en zet de vis ongeveer een half uur in de oven tot u hem begint te ruiken.

Tip: heerlijk met knapperig brood om in de saus te dopen of rijst.

Stel direct uw vraag aan een arts!