Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Het doel van flowmetrie is het bepalen van de stroomsnelheid per seconde van de urinestraal. Flowmetrie wordt uitgevoerd bij plasklachten. Lees meer informatie over plasklachten. 

Werkwijze flowmetrie

Flowmetrie vindt plaats met een flowmeter. Dit instrument staat onder een opvangbak en geeft als resultaat een grafiek van de stroomsnelheid. In het algemeen zal uw uroloog vragen om bij het bezoek aan de polikliniek met een volle blaas te komen en eerst in een flowmeter te plassen. De flowmeter staat in een daarvoor speciaal ingericht toilet.

Uitkomst

De uitkomst en uw specifieke klacht helpen uw behandelaar te bepalen welke behandeling nodig is. Mogelijk is er vervolgonderzoek nodig om te kijken waar een eventuele vernauwing zich bevindt. 

Stel direct uw vraag aan een arts!

Wij beantwoorden uw vraag zo snel als mogelijk. Uw vraag blijft vertrouwelijk. Dit bieden wij u kosteloos en vrijblijvend. Ook kunt u een vraag stellen op het forum. Daarmee helpt u niet alleen uzelf maar ook anderen. Ruim 1.000 mensen gingen u voor.

Informatiefolder ZGT