Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Vervolgstappen bij een verhoogde PSA-waarde

Om de diagnose prostaatkanker te stellen zijn vaak aanvullende testen nodig zoals rectaal toucher en echografie, een biopsie of een MRI. Klik hier voor een overzicht van de verschillende onderzoeken.

MRI

Als er een vermoeden is van prostaatkanker en de biopten laten geen tumor zien, dan vindt een detectie-MRI plaats. Dat gebeurt in het Prostate MR Center of Excellence, onderdeel van de afdeling radiologie van het Radboudumc. Jaarlijks komen honderden patiënten uit de hele wereld voor een MRI-diagnose naar Nijmegen omdat de nieuwste technieken alleen daar nog worden toegepast. De huidige methodes om prostaatkanker op te sporen en te behandelen zijn niet altijd precies genoeg. Met een MRI-scan kan dat sneller, nauwkeuriger en met minder pijn en frustratie voor de patiënt. Lees meer over de voordelen van MRI bij diagnose.

Keuze behandeling

Op basis van alle verkregen gegevens moet u vervolgens een keuze maken voor een eventuele behandeling. Dit kan een ingewikkelde kwestie zijn met veel vragen en verschillende opties die allemaal weer hun eigen consequentie hebben. Wellicht wilt u ook een second opinion hebben. Bij De Prostaatkliniek hebben we hiervoor een nieuw concept ontwikkeld. Lees hier meer over onze second opinion bij prostaatkanker.

Stel direct uw vraag aan een arts!

Wij beantwoorden uw vraag zo snel als mogelijk. Uw vraag blijft vertrouwelijk. Dit bieden wij u kosteloos en vrijblijvend. Ook kunt u een vraag stellen op het forum. Daarmee helpt u niet alleen uzelf maar ook anderen. Ruim 1.000 mensen gingen u voor.