Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Verwijderen van huidaandoeningen

Er zijn verschillende manieren om huidaandoeningen te verwijderen. Hieronder leest u meer over de verschillende methoden.

Curettage

De medisch specialist zal in enkele gevallen een huidaandoening oppervlakkig afschrapen met behulp van een lepelvormig instrument (een curette). Dat gebeurt ook als voorbereiding op een behandeling, of voor weefselonderzoek. De huid wordt vooraf lokaal verdoofd.

 

 

Excochleatie

Bij excochleatie zal een medisch specialist de huidafwijkingen uitlepelen met een scherp instrument. Deze methode lijkt op een curettage. Bij excochleatie krijgt u een plaatselijke verdoving rondom de huidafwijking.

Electrocoagulatie

Met electrocoagulatie kan de medisch specialist huid- en vaatafwijkingen wegbranden. Daarnaast wordt electrocoagulatie gebruikt voor het dichtbranden van kleine oppervlakkige bloedinkjes. Bijvoorbeeld na curettage.