Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Functioneel/esthetische neuschirurgie

Het scheef staan van het neustussenschot kan voor verschillende klachten zorgen, zoals een gevoel van verstopping, een gestoorde ademhaling of hoofdpijn. Een oplossing hiervoor is het rechtzetten van het neustussenschot (de zogenaamde septumcorrectie).

Er kan gekozen worden voor de septumcorrectie (neustussenschotcorrectie). Hierbij wordt geopereerd in het inwendige van de neus. Bij de operatie wordt het kraakbeen en het bot van het neustussenschot vrij gelegd via een klein sneetje binnenin de neus. Hierna wordt het tussenschot rechtgezet.

Soms is de neusfunctie niet alleen gestoord door een afwijkend tussenschot, maar ook door een abnormale vorm van de buitenkant van de neus. Dit laatste heeft dan ook invloed op het uiterlijk. Vaak is het in zo'n geval mogelijk om in één operatie niet alleen de functie te herstellen, maar ook het uiterlijk te verbeteren. Ook deze operatie wordt in het algemeen van binnenuit verricht.