Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Logopedisten zijn deskundigen op het gebied van communicatie- en slikproblemen. Als logopedisten van ZGT onderzoeken en behandelen wij uw problemen in de taal, spraak, het gehoor, adem en stem. Daarnaast helpen wij u bij problemen met zuigen, kauwen en slikken. Wij proberen de problemen te verhelpen, te verminderen of te voorkomen. Adviseren, voorlichten en begeleiden van u en uw omgeving kunnen onderdeel zijn van de behandeling.

Voor wie is logopedie?

Volwassenen, kinderen en zuigelingen kunnen bij ons terecht. Dit kan tijdens een ziekenhuisopname maar ook tijdens een poliklinische afspraak. We werken daar waar nodig samen met andere zorgverleners rond uw problematiek. Denk aan neurologen, KNO-artsen, kinderartsen en met revalidatieartsen.

Waar vindt u ons

Ziekenhuislocatie Almelo Logopedie

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Logopedie

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo