Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole

Neonatale nazorg

Sommige baby’s hebben in de eerste weken van hun leven (intensieve) ziekenhuiszorg nodig. In deze periode leert u als ouder uw baby verzorgen. U wordt hierbij geholpen door de neonatologie verpleegkundigen van de afdeling moeder en kind. Als uw baby uiteindelijk naar huis mag, heeft u voldoende kennis om het zelf te verzorgen en dragen wij de zorg over naar de GGD (consultatiebureau). Toch kunt u af en toe nog vragen hebben. Om de overgang van ziekenhuis naar huis vloeiend te laten verlopen biedt ZGT telefonische ondersteuning.

Bij vragen die gericht zijn op bijvoorbeeld prematuriteit (te vroeg geborenen) mogen ouders tot veertien dagen na ontslag contact opnemen met de afdeling moeder en kind, neonatologie. Als het om iets anders dan de reden van ziekenhuisopname gaat, kan contact met de huisarts opgenomen worden. 

Sondevoeding

Ontslag van te vroeg geboren baby's is soms afhankelijk van het zelf leren drinken. ZGT biedt ouders de mogelijkheid om sondevoeding te leren geven zodat de baby eerder met de ouders mee naar huis kan. Ouders worden door neonatologie verpleegkundigen door middel van telefonische consulten begeleid tijdens dit traject. Meer informatie over het geven van sondevoeding aan uw baby thuis vindt u in onze folder (PDF).

 

 

 

 

Ziekenhuislocatie Almelo Moeder en kind, neonatologie

  • Telefoonnummer 088 708 35 53
  • Faxnummer -
  • Adres Zilvermeeuw 1,7609 PP Almelo
  • Bezoektijden

    In overleg met ouders doorlopend bezoek met inachtneming van rust tussen 12.00 - 15.00 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo