Voorlichting, folders en links

Op deze pagina vindt u verschillende video’s, patiëntenfolders en als laatste enkele links.

Het Kangoeroevest

Huid-op-huidcontact is voor de premature of zieke baby én de ouders belangrijk. Het Kangoeroevest kan dit gemakkelijker maken. Het belang wordt in de video uitgelegd en u ziet hoe het vest aangetrokken wordt. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder premature baby's (PDF) en/of de folder randpremature baby's (PDF).

Kolven met de hand

Tijdens de zwangerschap en in de eerste dagen na de bevalling kunt u het advies krijgen hoe te kolven met de hand. Deze video laat de techniek zien hoe dit te werk gaat (het kolven tijdens de zwangerschap dient altijd eerst met een professional te worden overlegd) Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder afkolven (PDF).

Borstvoedingshoudingen

U kunt uw baby(‘s) op verschillende manieren aan de borst leggen. Deze instructievideo laat enkele mogelijkheden zien. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder borstvoeding (PDF).

Links

Wanneer u op zoek gaat naar kleertjes voor kleine baby’s dan kunt u het zoekwoord 'prematurenkleding' gebruiken. Wanneer u graag de fopspeen wilt kopen waaraan uw baby tijdens het verblijf op de afdeling gewend geraakt is, gebruik dan de zoekwoord 'soothie speen'.

 

Informatie, leuke weetjes, foto’s van de afdelingen geboorte, moeder en kind en neonatologie ZGT vindt u op Instagram onder accountnaam 'moniquezgt'