Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Medicatieafhankelijke hoofdpijn

Het te veel en te vaak gebruiken van pijnstillers of middelen tegen migraineaanvallen kan leiden tot een aanzienlijke toename van de ernst en het voorkomen van de hoofdpijn. Wat aanvankelijk begon als spanningshoofdpijn of migraine wordt door het gebruik van de medicijnen een medicatieafhankelijke hoofdpijn.

Symptomen van medicatieafhankelijke hoofdpijn

Patiënten met medicatieafhankelijke hoofdpijn hebben naast een chronische doffe drukkende vervelende hoofdpijn ook last van bijwerkingen door de gebruikte medicijnen. Voorbeelden van klachten zijn onder andere misselijkheid, vermoeidheid, geprikkeldheid, concentratie- en geheugenstoornissen, vergeetachtigheid, depressiviteit, verstopping of diarree. Vaak gebruiken deze mensen ook kalmeringsmiddelen, slaaptabletten en medicijnen tegen depressie. Daarmee is een vicieuze cirkel ontstaan. Stoppen met alle medicatie is de enige mogelijke oplossing. Het hoofdpijncentrum kan uw stop- en afkickproces deskundig begeleiden.