Na de behandeling merken we dat patiënten vaak behoefte hebben aan informatie over de manier van omgaan met de gevolgen van de behandeling en de angst op terugkeer van de ziekte. Samen met u kijken we waarin u ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld begeleiding van een diëtiste en/of een fysiotherapeut. Angst voor terugkeer van de ziekte speelt vaak een rol. Zowel bij u als bij uw naaste(n). Indien u dit wenst bieden wij u ondersteuning van een medisch maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of een klinisch psycholoog.

Lastmeter: online hulpmiddel voor het ontdekken van uw hulpvraag

Wilt u alvast een indruk krijgen van uw ondersteuningsbehoefte? Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) ontwikkelde hiervoor een handig online hulpmiddel. De zogenaamde lastmeter. Klik hier voor de lastmeter. Deze biedt u inzicht in uw ondersteuningsbehoefte. Over de uitkomst kunt u in gesprek gaan met uw regieverpleegkundige. Zij staat voor u klaar.      

Oncologische revalidatie

Veel patiënten met kanker kampen tijdens en na de behandeling met klachten zoals vermoeidheid, conditieverlies, pijn, emotionele instabiliteit en depressie. Revalidatie kan een groot deel van de (ex-)kankerpatiënten helpen om de gevolgen van de ziekte en de behandelingen te boven te komen. Nederlandse studies hebben aangetoond dat kankerpatiënten met revalidatie een betere kwaliteit van leven hebben dan patiënten die niet revalideren.

 

Bespreek met uw behandelend specialist of oncologieverpleegkundige waar u last van heeft en welke ondersteuning u wenst. Ze geven u advies en kunnen u verwijzen naar een zorgverlener.