Na de behandeling merken we dat patiënten vaak behoefte hebben aan informatie over de manier van omgaan met de gevolgen van de behandeling en de angst op terugkeer van de ziekte. Samen met u kijken we waarin u ondersteuning nodig heeft. Bijvoorbeeld begeleiding van een diëtiste en/of een fysiotherapeut. Angst voor terugkeer van de ziekte speelt vaak een rol. Zowel bij u als bij uw naaste(n). Indien u dit wenst bieden wij u ondersteuning van een medisch maatschappelijk werker, geestelijk verzorger of een klinisch psycholoog.

Kookboek en kookworkshops

Als mensen geconfronteerd worden met slokdarmkanker, staat hun hele leven op de kop. Niet alleen gaan ze een ingrijpend medisch traject in, ook het dagelijks leven verandert. Hele ‘gewone’ dingen, zoals eten, kunnen heel ingewikkeld worden. Daarom heeft ZGT een kookboek voor patiënten samengesteld. Klik hier voor meer informatie over ons kookboek.

Lastmeter: online hulpmiddel voor het ontdekken van uw hulpvraag

Wilt u alvast een indruk krijgen van uw ondersteuningsbehoefte? Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) ontwikkelde hiervoor een handig online hulpmiddel. De zogenaamde lastmeter. Klik hier voor de lastmeter. Deze biedt u inzicht in uw ondersteuningsbehoefte. Over de uitkomst kunt u in gesprek gaan met uw regieverpleegkundige. Zij staat voor u klaar.               

Ziekenhuislocatie Almelo Gastro-enterologische en oncologische chirurgie

  • Telefoonnummer 088 708 52 31
  • Faxnummer -
  • Adres Zilvermeeuw 1,7609 PP Almelo

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo