Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Wanneer je met kanker wordt geconfronteerd, staat je wereld op z'n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Daarom is het belangrijk dat je weet dat je als patiënt met kanker in goede handen bent. Binnen ZGT houden we hier op ieder moment rekening mee. 

Op maandag 4 februari is het Wereldkankerdag 2019. Dan wordt er wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én dat van naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Informatiemarkt

Dit jaar geeft ZGT het publiek een informatiemarkt over kanker. Over allerlei facetten wordt informatie aangeboden. Van preventie tot en met het omgaan met de gevolgen van kanker. De informatiemarkt vindt plaats in de entreehal van beide ziekenhuislocaties (Almelo en Hengelo), tussen 10.00 en 16.00.

 

Wensboom

Ook zal een wensboom worden geplaatst op de informatiemarkt. Als patiënt en bezoeker kunt u uw wens op het daarvoor bestemde kaartje schrijven en ophangen in de boom. Kies een gelukspoppetje uit voor degene die u een hart onder de riem wilt steken, of voor uzelf.

 

In Nederland spannen vele organisaties zich in om mensen met kanker en hun naasten de zorg, begeleiding en ondersteuning te bieden waaraan zij behoefte hebben. Door hun aanbod in de periode rond Wereldkankerdag gezamenlijk te presenteren, willen zij de bewustwording rondom kanker vergroten en stimuleren dat mensen met kanker en hun naasten de weg naar passende zorg en ondersteuning weten te vinden.