Verpleegkundigen lopen in de gang

Afspraak bij de polikliniek oogheelkunde

Als nieuwe patiënt kunt u op het spreekuur komen als u een verwijsbrief van uw huisarts heeft. Op basis van de ernst van ziekten en afwijking aan het oog maken we, in overleg met u, een afspraak. Bij de polikliniek oogheelkunde kunt u telefonisch een afspraak maken. Houd bij het maken van de afspraak uw gegevens bij de hand. Bent u toch verhinderd? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Uw bezoek aan de polikliniek

Heeft u een afspraak bij de polikliniek? Neemt u dan het volgende mee:

  • Verwijsbrief van uw (huis)arts;
  • Overzicht van de medicijnen die u gebruikt;
  • Lijstje met mogelijke allergieën;
  • Een begeleider voor het geval u oogdruppels krijgt. Deze druppels zijn soms nodig voor onderzoek. Ze zorgen ervoor dat uw pupillen wijder worden en dat u tijdelijk wazig ziet.

Afspraak bij de polikliniek oogheelkunde

Als u een afspraak heeft bij de polikliniek oogheelkunde, meldt u zich tien minuten van tevoren aan de balie bij de secretaresse op de polikliniek.
Als u nog niet eerder een afspraak in het ziekenhuis heeft gehad of als uw gegevens zijn gewijzigd, moet u zich inschrijven of uw gegevens laten aanpassen bij de receptie. Tegenwoordig wordt er geen ponsplaatje meer gemaakt.
Heeft de secretaresse u aangemeld? Dan kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. Wij proberen de wachttijd zo kort mogelijk te houden.

Afspraak bij de oogarts

Heeft u een afspraak bij de oogarts? Dan zal de technisch oogheelkundig assistent (TOA) u binnenroepen. De TOA doet het vooronderzoek en geeft u indien nodig oogdruppels. Hierdoor worden uw pupillen wijder en ziet u (tijdelijk) wazig. Daarna gaat u weer in de wachtkamer zitten. De oogdruppels moeten namelijk even inwerken. Daarna roept de oogarts u binnen voor verder onderzoek of de behandeling.

Afspraak bij de optometrist of orthoptist

Heeft u een afspraak bij de optometrist of orthoptist, dan roepen zij u binnen. Meestal krijgt u dan pupil verwijdende oogdruppels die in moeten werken. Daarna krijgt u het onderzoek of de behandeling. Als het nodig is, kijkt de oogarts mee.

Kinderen

Kinderen en volwassenen kunnen voor de visusmeting (meting van de gezichtsscherpte) prima terecht bij een opticien. Indien deze het nodig vindt dat de patiënt naar de polikliniek oogheelkunde wordt verwezen, zal hij/zij de patiënt adviseren om een doorverwijzing aan de huisarts te vragen.

Let op!

Houd u er bij ieder bezoek rekening mee dat u mogelijk oogdruppels krijgt. Daardoor ziet u een tijdje wazig. Daarom mag u na het onderzoek niet zelf met de auto naar huis rijden. Vraag dus of iemand mee gaat of u komt halen.

Ziekenhuislocatie Almelo Oogheelkunde

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Oogheelkunde

  • Spreekuren

    De polikliniek is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 - 12.00 uur en tussen 13.00 - 16.30 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo