Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Bericht voor patiënten die via de huisarts of medisch specialist zijn doorverwezen naar de radiologie

Uw huisarts of medisch specialist heeft u doorverwezen voor onderzoek naar de afdeling radiologie. De afdeling radiologie neemt contact met u op voor het plannen van een afspraak. U kunt niet zonder afspraak bij ons terecht. U kunt ook niet bellen of langskomen voor het maken van een afspraak. Wij willen zoveel mogelijk mensen veilig en volgens de 1,5 meter maatregel helpen. Daarom plant de afdeling radiologie alle afspraken. Alleen door op die manier te werken kunnen we u goed en veilig helpen. We hopen op uw begrip hiervoor.


Radiologie is het specialisme dat zich bezig houdt met het vaststellen van een diagnose, de aard en locatie van een ziekte. Dit gebeurt met behulp van apparatuur die röntgenstralen, geluidsgolven en magnetisme gebruiken. Komt u voor een onderzoek op onze afdeling? U kunt zich melden aan de balie. De secretaresse verwijst u naar de gewenste wachtruimte. Onderzoeken op de afdeling radiologie worden verricht op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.

Ziekenhuislocatie Almelo Radiologie

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Radiologie

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo