Mondkapje in ZGT verplicht Let op: het dragen van een mondkapje is voor alle patiënten, bezoekers en begeleiders vanaf 12 jaar in ZGT verplicht. Een faceshield mag alleen aanvullend worden gebruikt naast het mondkapje (Bent u een mondkapje vergeten? Dan kunt u deze kopen bij de receptie.)

Spataderen (scleroseren) - behandeling en tarief

Hoe wordt een spatader behandeld?

De keuze voor de behandeling van de spatader is afhankelijk van de diepte en de grootte van de spataderen. Grotere diepe spataderen worden bij voorkeur dicht gebrand onder Echo-begeleiding. Deze behandeling wordt VNUS-closure genoemd. Middelgrote spataderen worden met de zogenaamde Muller flebectomie behandeld. Onder plaatselijke verdoving wordt de spatader in kleinere stukjes gesneden en daarna verwijderd.

Bij Twente Clinics behandelen wij uitsluitend kleinere spatadertjes omdat deze behandeling niet meer door uw ziektekostenverzekeraar wordt vergoed. De techniek die hierbij wordt gehanteerd heet 'sclerocompressietherapie' of simpelweg 'scleroseren'.  

Wat is scleroseren?

Bij scleroseren wordt een etsende vloeistof in de spatader gespoten waarna er een ontstekingsreactie optreedt. Vervolgens zal de zieke ader verkleven en afsterven. Hier stroomt dus geen bloed meer. De afvoer van zuurstofarm bloed in de benen wordt overgenomen door andere, nog goed functionerende aderen.

Informatie over sclerocompressietherapie bij Twente Clinics en welke resultaten u van deze therapie mag verwachten, leest u in de folder Sclerocompressietherapie Twente Clinics.

Behandelkamer

Behandelkamer

Tarief behandeling scleroseren Twente Clinics

Onderstaande tarieven worden gehanteerd:

  • Intake alleen: 15 minuten € 45,-
  • Behandeling 1 been: 20 minuten : € 150,-
  • Behandeling 2 benen: 30 minuten : € 300,-
  • Intake en behandeling 1 been 30 minuten: € 195,-
  • Intake en behandeling 2 benen: 45 minuten: € 345,-
  • Ambulante flebectomie volgens Muller 30 min: € 400,-
  • Ambulante flebectomie volgens Muller 45 min: € 600,-

Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet.

De elastische kousen die u na de behandeling krijgt zijn in de prijzen inbegrepen.