Folders en voorlichting verloskunde

Hieronder ziet u een overzicht van informatieve folders over alles rond de zwangerschap en het krijgen van een kindje.

Voorlichtingsbijeenkomsten

In ZGT worden voorlichtingsbijeenkomsten gegeven over bevallen in ZGT en borstvoeding. De bijeenkomsten vinden op eenzelfde avond plaats. U kunt zich hiervoor opgeven. Aan de bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Als u niet aanwezig kunt zijn tijdens de voorlichtingsbijeenkomst, dan stellen wij het op prijs dat u zich afmeldt. Zie hieronder de contactgegevens.

Indien de drukte en de bezetting op de afdeling het toelaat, kan er eventueel een geboortekamer bekeken worden. Op de avond zelf hoort u of dit mogelijk is. Is dit niet mogelijk, maar wilt u toch graag de afdeling bekijken? U kunt een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling geboorte telefoonnummer 088 708 44 16.

Informatie over bevallen in ZGT (Almelo)

De verpleegkundige en de verloskundige informeren u over bevallen in het ziekenhuis. U krijgt informatie over de verschillende mogelijkheden die de afdeling geboorte en de afdeling moeder en kind u te bieden hebben. Tijdens de presentatie krijgt u een beeld van onze afdelingen door middel van informatie, een Prezi presentatie en foto’s.

Informatie over borstvoeding (Almelo)

De lactatiekundige geeft voorlichting over het geven van borstvoeding. Het is een goede voorbereiding op het geven van borstvoeding met praktische informatie over de werkwijze en de begeleiding op de afdeling geboorte en de afdeling moeder en kind.

Data voorlichtingsbijeenkomsten

De voorlichtingsbijeenkomsten vinden in ZGT, ziekenhuislocatie Almelo plaats. U bent van harte welkom op een van de onderstaande dinsdagen. U kunt de programmaonderdelen afzonderlijk of in combinatie bezoeken.

Meld u aan

 

Data voorlichtingsbijeenkomsten

 • 19 februari 2019
 • 19 maart 2019
 • 11 april 2019 (donderdag i.p.v. dinsdag)
 • 21 mei 2019
 • 18 juni 2019
 • 9 juli 2019
 • 13 augustus 2019
 • 17 september 2019
 • 15 oktober 2019
 • 12 november 2019
 • 3 december 2019

Zwanger in Twente

Ook ‘Zwanger in Twente’ organiseert voorlichtingsbijeenkomsten over de bevalling en kraamtijd. Deze bijeenkomsten zijn gratis. Kijk op Zwanger in Twente voor meer informatie.

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk (VBN)

De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk verzorgt meerdere voorlichtingsavonden over het geven van borstvoeding. Via de website van deze vereniging kunt u zien welke contactpersonen in deze regio actief zijn. De VBN organiseert ook bijeenkomsten voor voedende moeders. Een aanrader voor moeders die al borstvoeding geven.

Kolven met de hand

Tijdens de zwangerschap en in de eerste dagen na de bevalling kunt u het advies krijgen hoe te kolven met de hand. Deze video laat de techniek zien hoe dit te werk gaat (het kolven tijdens de zwangerschap dient altijd eerst met een professional te worden overlegd) Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder afkolven.

Borstvoedingshoudingen

U kunt u baby(‘s) op verschillende manieren aan de borst leggen. Deze instructievideo laat enkele mogelijkheden zien. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder borstvoeding.

Ziekenhuislocatie Almelo Moeder en kind

 • Bezoektijden

  Doorlopend bezoek met inachtneming van rust tussen 12.00 - 15.00 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Almelo Polikliniek verloskunde, zwangerschapsecho's en afdeling geboorte

 • Spreekuren

  - polikliniek verloskunde

  - zwangerschapsecho 

  Openingstijden polikliniek, dagelijks van 8.30 - 17.00 uur.

Zilvermeeuw 1, 7609 PP Almelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 7600, 7600 SZ Almelo

Ziekenhuislocatie Hengelo Polikliniek verloskunde en zwangerschapsecho's

 • Bezoektijden

  Openingstijden polikliniek, dagelijks van 8.30 - 17.00 uur.

Geerdinksweg 141, 7555 DL Hengelo

Bekijk op de kaart Plan uw route

Postbus 546, 7550 AM Hengelo