ZGT Wetenschapsdag

Op woensdag 16 oktober 2019 organiseert ZGT de 9e Wetenschapsdag. Tijdens deze dag presenteren medewerkers van ZGT hun onderzoeksresultaten. De Wetenschapsdag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het onderzoek dat in ZGT plaatsvindt. Medisch en verpleegkundig specialisten, arts- en coassistenten, en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Zie het volledige programma van de Wetenschapsdag.

De keynote lezing ‘Data driven optimisation in healthcare’ wordt verzorgd door prof. dr. Richard Boucherie en mw. dr. ir. Aleida Braaksma. Data zijn overvloedig beschikbaar in de gezondheidszorg. De lezing geeft een overzicht van enkele successen van data-gestuurde optimalisatie van de logistieke processen verkregen via wiskundige modellen en de implementatie in verschillende Nederlandse ziekenhuizen. Ook worden enkele projecten in samenwerking met ZGT toegelicht.

Richard Boucherie is hoogleraar Stochastic Operations Research bij de afdeling Technische Wiskunde van de Universiteit Twente, medeoprichter en co-voorzitter van het University for Twente Center for Healthcare Operations Improvement and Research (CHOIR) op het gebied van gezondheidszorg logistiek en medeoprichter van het spin-off bedrijf Rhythm, dat wetenschappelijke kennis op het gebied van zorglogistiek gebruikt om te komen tot in de praktijk implementeerbare oplossingen. Aleida Braaksma is universitair docent bij de Stochastic Operations Research groep en binnen CHOIR.

Aanmelden voor de Wetenschapsdag is verplicht. Wilt u in aanmerking komen voor accreditatiepunten dan moet u bij aanmelding uw BIG-nummer doorgeven. Accreditatie wordt aangevraagd voor medisch specialisten (ABAN), verpleegkundig specialisten (V&VN), physician assistants (NAPA) en research nurses (V&VN).

De Wetenschapsdag wordt gehouden in de Twentezaal, ziekenhuislocatie Almelo.
Wij kijken uit naar een leerzame en inspirerende dag!

 

Aanmelden

De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend voor het afhandelen van het doel van het formulier gebruikt. Indien de gegevens niet meer nodig zijn, worden de gegevens direct verwijderd.
Lees in onze privacyverklaring hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.