Logo ZGT Logo, terug naar Home
Scancontrole

Mijn zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht een basisverzekering te hebben. Deze basisverzekering dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kan iedereen zich (vrijwillig) aanvullend verzekeren voor kosten die het basispakket niet vergoedt. Bij het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering, heeft men de keuze uit een naturapolis, een restitutiepolis of een budgetpolis.

Welke zorgverzekeraars hebben een contract met ons ziekenhuis?

Jaarlijks maakt ZGT afspraken met zorgverzekeraars over de zorg voor het aankomende jaar. Op dit moment is ZGT in onderhandeling over de zorginkoop voor 2019.

Een contract betekent niet dat voor elke verzekering of polis die u afsluit bij onderstaande verzekeraars, u ook automatisch verzekerd bent van zorg in ZGT. Lees daarom altijd heel goed de polisvoorwaarden na!

Verschillen in verzekering of polis gelden niet voor spoedeisende zorg. Als iemand acuut behandeld moet worden, dan is het mogelijk om naar elk ziekenhuis of elke huisartsenpost te gaan, ongeacht hoe u verzekerd bent.

Budget of selectieve polis

Let op: ZGT heeft voor 2018 geen overeenkomsten gesloten met Zilveren Kruis voor de budgetpolissen.

Bent u verzekerd in het buitenland?

Heeft u een buitenlandse zorgverzekeraar dan kunt u proberen om een (deel van de) rekening vergoed te krijgen. Er wordt een zogenaamd ‘passantentarief’ in rekening gebracht.

Bent u niet verzekerd?

Als u niet verzekerd bent, krijgt zelf de rekening van uw behandeling. U moet deze dan zelf betalen. Klik hier voor meer informatie over onverzekerde zorg en gedeeltelijk verzekerde zorg.