Verpleegkundigen lopen in de gang

Travel Health Clinic

Logo Travel Health Clinic

Voor reisvaccinaties en gezondheidsadviezen over uw reizen kunt u terecht bij de Travel Health Clinic. Wij beschikken over diverse vestigingen, ook bij u in de buurt.

Foto Travel Healt Clinic gezond op reis

Gezond op reis, gezond weer terug, een veilig gevoel

Meer informatie vindt u op Travel Health Clinic Via deze website kunt u 24 uur per dag een afspraak bij ons inplannen. Telefonisch kunt u ook een afspraak maken via: 088 291 49 00.

Verstandige voorpret voor uw vakantie

De voorpret van een reis begint natuurlijk al bij de voorbereidingen, zoals het kiezen van uw bestemming. Maar weet u ook waar u op moet letten voor een veilig verloop van uw reis? Bij Travel Health Clinic kunt u zich laten adviseren over alle vakantierisico's. En u kunt er alle inentingen halen. Marjo Overbeek is manager bij de Travel Health Clinic. Zij ziet elk jaar diverse soorten reizigers voorbij komen. "En dat is maar goed ook, want maatadvies is heel belangrijk!" zegt Marjo. “Iedereen bereidt zich anders voor op een reis. Dit hangt af van welk land of gebied je gaat bezoeken. En wat ben je van plan? Hoe lang blijf je er? Wordt het een actieve of een rustige vakantie? Hoe is je gezondheid? Heb je vaccinaties of andere gezondheidsadviezen nodig? ” Zika, malaria, hondsdolheid, lyme, de Travel Health Clinic biedt u informatie over alle mogelijke risico's: overzichtelijk, per land en up-to-date volgens de laatste berichtgeving. Marjo: “Wij krijgen veel vragen, over malaria bijvoorbeeld. Vorig jaar was er natuurlijk erg veel aandacht voor het zikavirus. Wij zijn van alles op de hoogte. En dat geldt niet alleen voor de verre bestemmingen. Want ook een tekenbeet kan gevaarlijk zijn. En die kun je gewoon op de Nederlandse camping oplopen! ”

Geen verrassingen

“Er zijn altijd zaken om rekening mee te houden”, zegt Marjo. “Zo houd je het veilig en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Want dat is natuurlijk zonde van de vakantie. Gezond op reis en gezond weer terug! ”

Tips van Travel Health Clinic

  • Let goed op eten en drinken, dat is niet overal veilig.
  • Gebruik een goede muggenwerende crème of olie (met DEET).
  • Gebruik juiste zonbescherming: beschermingsfactor, hoofdbedekking en schaduw.
  • Sommige vakantielanden geven voor bepaalde ziektes geen vaccinatie-eis, terwijl het risico er wel degelijk is, bijvoorbeeld voor hondsdolheid. Aai dus nooit dieren op reis.
  • Controleer altijd hoe het zit met de ziektezorg op de plaats van bestemming. Weet u bijvoorbeeld waar u heen moet met een gebroken teen? Zwangere vrouwen, kinderen en mensen met gezondheidsklachten moeten extra opletten op de risico's.
  • Een goede reisverzekering is altijd verstandig.