Bereidingen en kwaliteitscontroles

bereidingen

De ZGT Apotheek bereidt op de afdeling alle geneesmiddelen die niet te koop zijn. Daarbij kunt u denken aan zalven, oogdruppels, capsules en ampullen. Het gaat daarnaast ook om specialistische middelen, zoals chemokuren voor patiënten met kanker, morfinecassettes en voedingsinfusen voor mensen die niet kunnen of mogen eten.

Veiligheids- en kwaliteitseisen

De bereidingswijze van onze geneesmiddelen voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen, conform Europese richtlijnen. Onze bereidingsapotheek beschikt over speciale voorzieningen en gekwalificeerd personeel die dit mogelijk maken. De ZGT Apotheek is GMP-z gecertificeerd. Dat wil zeggen dat wij werken volgens de standaard voor bereidingen in de Nederlandse ziekenhuisapotheken.

Kwaliteitscontrole van de ZGT Apotheek

In ons laboratorium werken speciaal opgeleide analisten. Zij controleren de kwaliteit van de ingekochte grondstoffen en de eigengemaakte geneesmiddelen. Dit is wettelijk verplicht. Elke stap in de bereiding wordt vastgelegd volgens vaste protocollen. We kunnen zo altijd de herkomst en de bereiding van een geneesmiddel achterhalen. Ook ligt vast wie op welk moment welke handeling heeft verricht. Deze nauwgezette controles zijn van groot belang voor de veiligheid van de individuele patiënt. Op verzoek worden deze werkzaamheden ook voor derden uitgevoerd.

Assortiment

Bent u nog geen klant, maar bent u wel geïnteresseerd in ons assortiment, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen of een mail sturen aan zgtapotheek@zgt.nl. Ons assortiment is tevens terug te vinden in de Z-index.

Geneesmiddelen bestellen bij de ZGT Apotheek

Ziekenhuisapotheken kunnen medicijnen bestellen op basis van een leveringsovereenkomst. Indien u zich registreert voor een persoonlijke inlogcode, heeft u als apotheker toegang tot specialistische informatie, zoals bijsluiters en analysecertificaten. Voor prijzen kunt u ons telefonisch raadplegen of via onderstaand mailadres. Openbare apotheken met een leveringsovereenkomst kunnen bestellingen plaatsen met behulp van het:

 Email en fax

    • Apotheken in de regio Hengelo kunnen (bij voorkeur) mailen naar: ZGTApotheek-Bestellingen@zgt.nl.
    • Apotheken in de regio Hengelo kunnen ook faxen naar 088 708 53 99.
    • Apotheken in de regio Almelo kunnen (bij voorkeur) mailen naar: ZGTApotheek-InkoopAlmelo@zgt.nl.
    • Apotheken in de regio Almelo kunnen ook faxen naar 088 708 31 66.

Transport en levertermijnen

Ziekenhuisapotheken kunnen voor leveringen gebruik maken van onze geconditioneerde haal- en brengservice (met track and trace). Als u een opdracht geeft vóór 16.00 uur, leveren wij het artikel binnen vier werkdagen. Voor een ad hoc bestelling uit voorraden geldt een levertermijn van maximaal een week. Bestellingen van een hele charge uit voorraadbereiding leveren wij binnen zeven weken. Openbare apotheken kunnen de bestelde producten in de ziekenhuisapotheek ophalen of tegen marktconforme verzendtarieven per post (m.u.v. opiaten en koelkastartikelen) laten versturen.

Klachten/bijwerkingen eigen bereidingen ZGT Apotheek

Mocht u een klacht hebben over een geneesmiddel dat door de ZGT Apotheek is bereid of indien een patiënt een bijwerking ervaart bij gebruik van een door de ZGT Apotheek bereid geneesmiddel, dan kunt u dat melden aan de ZGT Apotheek.

U herkent een geneesmiddel dat door de ZGT Apotheek zelf is bereid door de tekst ‘klinische farmacie ZGT’ of de tekst ‘ZGT Apotheek’.
Via onderstaande links komt u bij een formulier terecht waarop u de klacht of bijwerking kunt invullen. Uw melding wordt beoordeeld door de ZGT Apotheek en indien gewenst krijgt u terugkoppeling op uw melding.